Airborne Memorial Service

22 September, 11:00 – 12:00

Van Limburg Stirumweg, Oosterbeek 28, Oosterbeek

De officiële herdenking van de Slag om Arnhem op de Arnhem-Oosterbeek War Cemetery. Veteranen, familieleden, nabestaanden, inwoners, militairen, autoriteiten en belangstellenden komen bij elkaar om de gevallenen te herdenken. Kinderen uit de regio leggen

Duizenden belangstellenden komen ieder jaar bijeen op de Arnhem-Oosterbeek War Cemetery in Oosterbeek voor de Airborne Memorial Service. Tijdens de Airborne Memorial Service worden de militairen herdacht van: – de Britse 1st Airborne Division, – de Royal Air Force, – de 1st Independent Polish Parachute Brigade en overige geallieerde troepen die vochten voor onze vrijheid, gewond raakten of krijgsgevangen werden genomen en de militairen die hun leven verloren tijdens operatie ‘Market Garden’ in Arnhem, Driel, Ede en Oosterbeek in 1944.

De eerste herdenkingsdienst vond al plaats in 1945 en werd vormgegeven door de Commandant van de 1st Airborne Division, Major General R.E. Urquhart, in samenwerking met de waarnemend burgemeester van Renkum, de heer J. ter Horst, ds. Ph. Bergkotte en pater R.F. Dijker. Sinds die eerste herdenking is de inhoud van de bijeenkomst niet gewijzigd. Dat geldt ook voor de betrokkenheid van de schoolkinderen. Sinds 1945 leggen zij tijdens de dienst bloemen op de graven. Nog altijd maakt hun gebaar veel indruk op de aanwezigen.

Deze activiteit is zowel online als offline.

Alle Termine

  • So 22 Sep.
    • 11:00 – 12:00

Öffnungszeiten

  • So 22 September
    • 11:00 – 12:00

Adresse und Kontakt

Van Limburg Stirumweg, Oosterbeek 28

Van Limburg Stirumweg, Oosterbeek 28
6861 WL Oosterbeek

So 22 September

11:00 – 12:00

In der Nähe

Wir haben die folgenden Orte in der Nähe gefunden Airborne Memorial Service:

Ähnliche Artikel