Tentoonstelling Bouwen aan een nieuwe wereld

30 Juli,

CODA Museum, Apeldoorn

CODA presenteert van 30 juni tot en met 29 september 2024 de groepstentoonstelling ‚Bouwen aan een nieuwe wereld‘. Deze tentoonstelling laat het werk zien van vijf kunstenaars en heeft als uitgangspunt het manifest New Babylon uit 1963 van beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920-2005).

In dit manifest geeft hij zijn visie op de stad van de toekomst waarin de creatieve, spelende mens centraal staat. Naast het werk van Constant zijn er sculpturen, installaties en tekeningen te zien van Gerbrand Burger, Floris Hovers, Pip Passchier en Rob Voerman. 

Bewerken, arrangeren, ordenen, stapelen, samenvoegen en afbreken om vervolgens opnieuw op te kunnen bouwen: bouwen kent vele vormen en kunstenaars laten zich bij het maken van sculpturen en installaties vaak leiden door een speels, onderzoekend en intuïtief proces dat tot nieuwe inzichten over architectonische vormen en composities leidt.

Het eindresultaat roept associaties op met utopische werelden, refereert aan bouwsels en constructies uit de kindertijd of schetst juist een naargeestig en apocalyptisch wereldbeeld.

Alle Termine

  • 29-07-2024 - 28-09-2024

Öffnungszeiten

  • geopend van:
    • 29-07-2024
  • geopend tot:
    • 28-09-2024

Adresse und Kontakt

Di 30 Juli

In der Nähe

Wir haben die folgenden Orte in der Nähe gefunden Tentoonstelling Bouwen aan een nieuwe wereld:

Ähnliche Artikel