Akoesticum: Zomerweekend voor blazers en zangers

24 August, 10:00 – 17:00

Akoesticum, Ede

Ben je blazer of zanger? In het weekend van 24 en 25 augustus leer je spelen/zingen met meer vrijheid en expressie bij Akoesticum.

Ben je blazer of zanger? In het weekend van 24 en 25 augustus leer je spelen/zingen met meer vrijheid en expressie bij Akoesticum. Samen met een pianist, of met eigen duo/trio of kwartet focus je dit weekend op een door jou meegebracht stuk. Bezoekers krijgen zowel individuele lessen als groepslessen over interpretatie, techniek en hoe je kunt opgaan in de flow van de muziek. Het is heel inspirerend om elkaar te horen in de workshops en om met elkaar steeds meer plezier te hebben in het spelen.

De docenten zijn niet gebrand op een ideale interpretatie, maar eerder om te begrijpen, je te laten voelen en je de vrijheid te geven om uit te proberen. Zo kun je verkennen, leren en nog meer uit de muziek halen.

Programma

Neem een stuk mee dat je mooi vindt en dat je al goed kunt spelen. We beginnen de zaterdag met een workshop waarin we ook gaan spelen voor elkaar. In de middag zijn er individuele lessen. De zondag begint met een workshop over de ademhaling en klankvorming. Daarna wordt er met de pianist verder in de muziek en de interpretatie gedoken. Er worden daarbij verschillende muzikale oefeningen voor samenspel, presentatie en een improviserende manier van spelen.

Er wordt afgesloten met een laatste workshop waarin voor elkaar wordt gespeeld.

De docenten zijn Manuela Ochakovski; sopraan en zangcoach, Floor Wittink; klassiek saxofoniste en ademcoach, en zij worden bijgestaan door allround pianist Kees van Zantwijk.

All dates

 • Sat 24 Aug.
  • 10:00 – 17:00
 • Sun 25 Aug.
  • 10:00 – 17:00

Opening hours

 • Sat 24 August
  • 10:00 – 17:00
 • Sun 25 August
  • 10:00 – 17:00

Address and contact

Akoesticum

Nieuwe Kazernelaan 2D 42
6711 JC Ede

Sat 24 August

10:00 – 17:00

Nearby

We have found the following locations near Akoesticum: Zomerweekend voor blazers en zangers:

Related articles