Open Tuinen Dagen Noord-Veluwe 31 augustus – 1 september

31 August, 10:00 – 16:00

, Oldebroek

De tuineigenaren van Groei & Bloei Noord-Veluwe openen op 31 augustus en 1 september weer hun tuinhekjes. Op zaterdag 31 augustus kunt u zelfs mee voor een wandeling op Landgoed “De Old Horst” in Wezep. Volgens de gidsen willen ze u daar het best bewaarde geheim van Wezep laten ontdekken.

“De tuin als ontdektuin voor jong & oud”

Ook dit kalenderjaar openen de tuineigenaren van Groei & Bloei Noord-Veluwe weer hun tuinhekjes voor bezoekers. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur valt er ontzettend veel te beleven en te ontdekken in een tuin, daarom willen we samen met onze bezoekers de tuin als een ontdekkingsreis ervaren. Onze zintuigen prikkelen; de kleurrijke schoonheid van planten en bloemen zien, het gezang van de grote verscheidenheid aan vogels horen, het dansen van de bijen, vlinders en hommels aanschouwen, de zoete geuren van de vele bloemen ruiken, de warmte van de zon of de druppels van de regen voelen op onze huid, het proeven van wat de tuin ons geeft. Kortom, het thema dit jaar zal dan ook zijn: ‘De tuin als ontdektuin voor jong & oud”.

In een aantal van onze tuinen zullen activiteiten worden georganiseerd waarbij we bezoekers op ontdekking laten gaan. Deze activiteiten zullen bij een aantal tuinen in het bijzonder gericht zijn op kinderen en jongeren. De activiteit kan een rondleiding zijn, educatieve opdrachten uitvoeren, leren over bijen, honing en biodiversiteit, zelf op onderzoek gaan, horen over klimaatbestendig tuinieren, proeven van lekkernijen uit de tuin of het ontmoeten van mensen die hun passie voor tuinieren willen delen etc.

Een tuin helpt ons ook onze innerlijke rust te (her)ontdekken in deze drukke en jachtige tijd, waarin we zo veel moeten en willen. Je kunt dus ook gewoon, alleen door onze tuinen wandelen, je hoofd leegmaken door te genieten van de rust en de schoonheid van bloemen, planten, vogels en insecten.

Op zaterdag 31 augustus zullen Dick en Freek van de Graaf u graag meenemen voor een wandeling op Landgoed “De Old Horst” in Wezep. Volgens beide gidsen willen ze u daar het best bewaarde geheim van Wezep laten ontdekken.

Op onze website noord-veluwe.groei.nl kunt u de informatie vinden over wanneer welke tuin geopend is. Ook over de wandeling op “De Old Horst” kunt u daar meer informatie vinden.

We hopen u in onze tuinen te mogen verwelkomen dit jaar. Een aantal tuinen zetten een kopje koffie/thee voor u klaar.

All dates

 • Sat 31 Aug.
  • 10:00 – 16:00
 • Sun 1 Sep.
  • 10:00 – 16:00

Opening hours

 • Sat 31 August
  • 10:00 – 16:00
 • Sun 1 September
  • 10:00 – 16:00

Address and contact


Oldebroek

Sat 31 August

10:00 – 16:00

Nearby

We have found the following locations near Open Tuinen Dagen Noord-Veluwe 31 augustus – 1 september:

Related articles