Workshop ‘Het perfecte plaatje met je fotocamera’

5 September, 19:30 – 21:30

KunstStEk, Ermelo

Je krijgt inzicht in de basisprincipes van de fotografie en de vele mogelijkheden van je camera. Je vergroot je creatieve mogelijkheden en je leert hoe je kunt spelen met licht, witbalans en scherptediepte.

Een perfecte foto vertelt jouw verhaal. Geef je fotografie ontwikkeling een boost om je eigen creatieve stijl te ontwikkelen. Je raakt bekend met een aantal gereedschappen voor nabewerking. In drie avonden leer je jouw camera perfect te bedienen en ga er 1 extra ochtend op uit in de natuur.

Programma

Avond 1: De basis

Op de eerste avond maken we een begin met de belichtings- driehoek. Hoe moet je een foto maken met de juiste instellingen op je camera Je leert een aantal basisprincipes over goede belichting, lens- en camera eigenschappen, scherptediepte en beweging in je foto. Je krijgt scherpstellen onder de knie en leert hoe je kunt spelen met selectieve focus, portretmodus en weet hoe je een bokeh-effect creëert.

Avond 2: De belichting

Deze avond vergroot je kennis van spelen met licht. Je leert nieuwe knoppen op je camera te bedienen en een aantal creatieve toepassingen. Je leert over flitsen. ISO-waarde goed instellen en heel belangrijk; de juiste witbalans instellen. We gaan de camera verder uitdiepen en er is volop ruimte voor vragen.

Avond 3: De creatieve fotograaf 

Jij bent het nu die een foto tot een succes maakt. Een perfect plaatje vertelt jouw verhaal. We leren van elkaar door opdrachten samen te bespreken. We combineren nieuwe kennis met instellingen op je camera. Tenslotte laten we een aantal fotobewerking stappen in Adobe zien waarmee je jouw beelden kunt versterken. Als inspiratie!

Ochtend 4: Praktijk in de natuur

De begeleiders zijn 2 ervaren fotografen Bert Visser en Peter Modder.

De dagdelen zijn de donderdagavonden 5 september, 12 september, 26 september en de zaterdagochtend 12 oktober.

All dates

  • Thu 5 Sep.
    • 19:30 – 21:30

Opening hours

  • Thu 5 September
    • 19:30 – 21:30

Address and contact

KunstStEk

Stationsstraat 72a
3851 NK Ermelo

Thu 5 September

19:30 – 21:30

Nearby

We have found the following locations near Workshop ‘Het perfecte plaatje met je fotocamera’:

Related articles