De Romeinse keuken

17 juli, 11:00 – 16:00

Museum Het Pakhuis, Ermelo

Wat aten de Romeinen? Die vraag wordt beantwoord aan de hand van een heel oud kookboek. De re coquinaria. Ze gebruikten specerijen, amforen vol garum (vissaus) en verschillende kruiden. Maar er staan nauwelijks bereidingswijzen in het boek en hoeveelheden van ingrediënten ontbreken vaak.

Het wordt dus een kwestie van proeven en ruiken. In Museum Het Pakhuis wordt uitgelegd hoe er gekookt werd en natuurlijk gaan de bezoekers ook zelf aan de slag. Tijdens deze gezinsactiviteit wordt er Romeinse kruidenkaas gemaakt en gegeten.

Alle data

  • do 2 mei.
    • 11:00 – 16:00
  • wo 8 mei.
    • 11:00 – 16:00
  • wo 17 jul.
    • 11:00 – 16:00
  • vr 2 aug.
    • 11:00 – 16:00
  • wo 21 aug.
    • 11:00 – 16:00

Openingstijden

  • do 2 mei
    • 11:00 – 16:00
  • wo 8 mei
    • 11:00 – 16:00
  • wo 17 juli
    • 11:00 – 16:00
  • vr 2 augustus
    • 11:00 – 16:00
  • wo 21 augustus
    • 11:00 – 16:00

Adres en contact

Museum Het Pakhuis

Molenaarsplein 24
3851 MZ Ermelo

wo 17 juli

11:00 – 16:00

In de buurt

We hebben de volgende locaties gevonden in de buurt van De Romeinse keuken:

Gerelateerde artikelen