Gelderse kasteelkeuken

Op 5 juni geeft culinair historica Manon Henzen op kasteel Doorwerth een belevenislezing met historische proeverij. Laat je verrassen door de bijzondere smaken en verhalen.

Gasten worden een middag lang ondergedompeld in de eeuwenoude eetcultuur van het kasteel met een rondleiding langs de keuken, voorraadkamers, eetkamer en natuurlijk de kasteelmoestuin. Tijdens de belevenislezing en proeverij vertelt Manon over de eetgeschiedenis van het kasteel met speciale aandacht voor gezonde voeding en levensstijl van kasteelbewoners.

Eet!verleden

Manon richtte eet!verleden op om met haar passies geschiedenis en koken mensen te inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onder andere online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, kookboeken en artikelen. Op een aantal van de Gelderse kastelen geeft zij lezingen die passen in de geschiedenis van de locatie.

Deze keer gemist? Ook op 11 september is deze lezing te volgen op kasteel Doorwerth.

Alle data

  • donderdag11 september

Adres en contact

Kastel Doorwerth

Fonteinallee 2
6865 ND Doorwerth

do 11 september

Gerelateerde artikelen