Koeienkeuring & Boerenmarkt

7 september, 10:00 – 16:00

H.W. Iordensweg 27, Twello

Fokveedag IJsselvallei organiseert dit jaar voor de 2e keer de koeienkeuring tijdens het Klompenfeest, in hartje Twello! Om er een spetterend event van te maken wordt de koeienkeuring uitgebreid met een echte ‘Boerenmarkt’.

De organisatie hiervan ligt in handen van IJsselvallei Boert en Eet Bewust. Het beloofd een goed gevulde dag te worden voor boeren, burgers, jong en oud! Naast de koeienkeuring zal op de ‘Boerenmarkt’ gelegenheid zijn om in gesprek te gaan met boeren en tuinders, zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en zullen er verschillende kramen gevuld zijn met de lekkerste lokale producten

Wat houd de fokveedag in?|
Koeien in verschillende categorieën worden gekeurd door deskundige juryleden. Daarnaast tonen verschillende melkveehouders een bedrijfsgroep. Van elke categorie wordt er gedurende de dag een kampioen benoemd. Voor de jeugd is er een kalverenkeuring. Ze hebben thuis al het een en ander voorbereid en op de fokveedag is de slot keuring. De inzenders komen uit de gemeenste Voorst en de daarom heen liggende gemeentes.

De organisatie IJsselvallei Boert en Eet Bewust is enthousiast om vanuit haar doelstellingen een bijdrage te leveren voor ‘verbinding met de burger’. De deelnemers van IJBeEB willen met de samenleving in gesprek en bijdragen aan een realistische beeldvorming hoe het eraan toe gaat op de boerderij. Daarnaast ziet het Zone College in Twello mogelijkheden om de leerlingen vanuit een schoolproject me te laten draaien in de organisatie. Mooie opties dus!

Tijdsschema van de dagindeling (nog onder voorbehoud):

 • Vanaf 6.30 uur tot 9.30 uur aanvoer dieren
  (de dieren worden na aankomst gewassen en mooi gemaakt voor de keuring).
 • Rond 10.00 uur is het openingswoord en verschijnen de eerste dieren in de ringen.
 • Vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur is er doorlopend keuring van de verschillende categorieën en de bedrijfsgroepen worden getoond.
 • De dag wordt afgesloten met het opstellen van alle kampioensdieren, vanuit hier wordt de dagkampioen bekend gemaakt.

 Om er een spetterend event van te maken wordt de koeienkeuring uitgebreid met een echte ‘Boerenmarkt’. De organisatie hiervan ligt in handen van IJsselvallei Boert en Eet Bewust. Het beloofd een goed gevulde dag te worden voor boeren, burgers, jong en oud!  Naast de koeienkeuring zal op de ‘Boerenmarkt’ gelegenheid zijn om in gesprek te gaan met boeren en tuinders, zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en zullen er verschillende kramen gevuld zijn met de lekkerste lokale producten.        

Alle data

 • za 7 sep.
  • 10:00 – 16:00

Openingstijden

 • za 7 september
  • 10:00 – 16:00

Adres en contact

H.W. Iordensweg 27

H.W. Iordensweg 27
7391 KC Twello

za 7 september

10:00 – 16:00

In de buurt

We hebben de volgende locaties gevonden in de buurt van Koeienkeuring & Boerenmarkt:

Gerelateerde artikelen