Stoomtreinfestival Terug naar Toen

7 september, 08:00 – 17:30

Station Eerbeek, Beekbergen

Vroegere tijden herleven tussen Apeldoorn en Dieren! De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Op 7 & 8 september 2024 organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: “Terug naar Toen”

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

Locomotievenloods en modelbanen

In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar zal zijn. Het museumstoomdepot is opengesteld, en de bezoeker krijgt een indruk van het werk op een stoomdepot. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. Naast diverse oude auto s zijn er prachtige gerestaureerde vrachtauto’s te zien.

Miniaturen en meer stoommachines

In Loenen zijn er diverse activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen of echte miniatuurtreinen waar kinderen op mee kunnen rijden. Ook zijn er stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine operationeel. In Loenen komt u ook stands tegen van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions. Daarna genieten van een hapje en een drankje op het grote terras grenzend aan het perron.

Start en stop op Station Eerbeek

Starten en eindigen kan in Eerbeek. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Tijdens een stop in Eerbeek kunt op zaterdag winkelen in Eerbeek. Er zijn diverse leuke winkels en horecagelegenheden open. In het bezoekerscentrum Eerbeek op het station is het mogelijk om de tijdlijn vanaf het ontstaan van Eerbeek tot aan nu te ontdekken. De betekenis van de spoorlijn, de natuur en de industrie worden daar zichtbaar gemaakt.

Alle data

 • za 7 sep.
  • 08:00 – 17:30
 • zo 8 sep.
  • 08:00 – 17:30

Openingstijden

 • za 7 september
  • 08:00 – 17:30
 • zo 8 september
  • 08:00 – 17:30

Adres en contact

Station Eerbeek

dorpsstraat 140
Beekbergen

za 7 september

08:00 – 17:30

In de buurt

We hebben de volgende locaties gevonden in de buurt van Stoomtreinfestival Terug naar Toen:

Gerelateerde artikelen