Wolven op de Veluwe – De Groote Modderkolk Loenen

16 November, 14:00 – 16:00

De Groote Modderkolk Loenen, Loenen

Ga mee met onze gidsen en ontdek alles over het leven van de wolf in Nederland. Tijdens een mooie wandeling door de Veluwse bossen krijg je antwoorden op vragen als: Hoe herkennen we de sporen van de wolf? En wat kunnen we doen als we die sporen vinden? Wat moeten we doen als we een wolf tegenkomen?

We gaan geen wolven zien, maar tijdens de wandeling door de Veluwse bossen praten de gidsen je uitgebreid bij over de wolf in Nederland. Uiteraard is er onderweg volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De wandelafstand bedraagt circa 4 km.

Wolf definitief terug in Nederland

De wolf is definitief terug in Nederland nadat een wolvin zich officieel heeft gevestigd op het noordelijke deel van de Veluwe en een mannetje heeft ontmoet. Het mannetje en vrouwtje kregen in 2019 vijf welpjes. Inmiddels leven er zeven roedels op de Veluwe en twee in het noorden van het land. 

Voorlichting en samenwerking

Veel mensen weten maar weinig over hoe de wolf leeft. Natuurmonumenten werkt daarom samen met andere organisaties aan voorlichting over de wolf. In gebieden waar wolven zich vestigen, werkt Natuurmonumenten bijvoorbeeld samen met schapenhouders om ervoor te zorgen dat hun vee beschermd wordt. Ook organiseert Natuurmonumenten speciale wolvenexcursies om informatie te geven over het gedrag van de wolf en over hoe we als mens vreedzaam met dit dier kunnen samenleven.

Tijdens deze excursie gaan we geen wolven zien, maar tijdens de wandeling door de Veluwse bossen praten de gidsen je uitgebreid bij over de wolf in Nederland. Uiteraard is er onderweg volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

All dates

  • Sat 16 Nov.
    • 14:00 – 16:00

Opening hours

  • Sat 16 November
    • 14:00 – 16:00

Address and contact

De Groote Modderkolk Loenen

Vrijenbergweg 24
7371 AA Loenen

Sat 16 November

14:00 – 16:00

Nearby

We have found the following locations near Wolven op de Veluwe – De Groote Modderkolk Loenen:

Related articles