Bosrijk rondje Wageningen

Het in de ijstijd gevormde gebied in de buurt van de Wageningse berg vormt een prachtig decor voor een fijne fietstocht in deze Gelderse gemeente.

Het in de ijstijd gevormde gebied in de buurt van de Wageningse berg vormt een prachtig decor voor een fijne fietstocht in deze Gelderse gemeente.

Het traject van deze route wordt gekenmerkt door veel stuwwallen die zich hier pakweg 150.000 jaar geleden hebben gevormd. De Wageningse berg en de Grebbeberg zijn daar de exponenten van geworden en deze achtergrondinformatie geeft het fietsen door een dergelijke streek een extera dimensie.

De Gelderse Vallei is dan ook bij uitstek een plek om heerlijk van je af te kijken, soms met de blik op bos en heide, maar ook somtijds de weidse horizon van de uiterwaarden langs de Nederrijn. 

De route kan het best tegen de klok in worden afgewerkt waardoor je de best mogelijke vergezichten krijgt voorgeschoteld. Aan de zuidkant van Wageningen ligt, vrij dicht bij de uitgezette route, aan de Korteburg nummer 4 het prachtig gelegen verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord, een schitterend landgoed met een rijke historie die teruggaat tot de vroege 17e eeuw. De route voert je verder langs de dorpen Heelsum en Renkum, deel uitmakend van de gemeente Oosterbeek en buigt dan af in noordelijke richting.

Deze regio wordt verder gekenmerkt door veel bezienswaardigheden uit de tweede Wereldoorlog, zoals diverse musea en verdedigingswallen maar uiteraard kan je ook regelmatig uitblazen bij één van de aantrekkelijke horecagelegenheden op de route.

In de buurt

We hebben de volgende routes gevonden in de buurt: