Privacy- en cookieverklaring

Deze privacy– en cookieverklaring is het laatst aangepast op 4 december 2023. 

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen B.V. (hierna: Toerisme VAN) informeert bezoekers graag over wat er te doen is op de Veluwe en in de omgeving Arnhem en Nijmegen. Toerisme VAN biedt daarvoor verschillende websites aan:  

In het kader van de dienstverlening die Toerisme VAN aanbiedt, worden persoonsgegevens verwerkt. In deze privacy- en cookieverklaring lees je welke persoonsgegevens wij van jou verwerken en wat wij daarmee doen. Deze privacy- en cookieverklaring geldt voor bovenstaande websites.  

Onze privacy- en cookieverklaring in het kort 

Jouw privacy is voor ons van groot belang. Wij houden dan ook rekening met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat wij: 

  • Onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij jouw persoonsgegevens verwerken, via deze privacy- en cookieverklaring.  
  • Zo min mogelijk persoonsgegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden.  
  • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van jouw persoonsgegevens, mocht toestemming verplicht zijn.  
  • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken.  
  • Jouw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van jouw persoonsgegevens.  

Voor welke doeleinden gebruiken wij jouw persoonsgegevens? 

Wij verkrijgen verschillende persoonsgegevens van jou. Per doeleinde geven wij aan welke gegevens wij van jou verkrijgen, met welke doel wij deze gegevens verwerken en hoelang we die bewaren. Als je vragen hebt of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact met ons op. De contactgegevens staan onderaan in deze privacy- en cookieverklaring. 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

Het is mogelijk om op onze website een account aan te maken. Binnen jouw account kun je je interesses/ favorieten aanvinken. Op die manier heb je veel informatie over de omgeving bij elkaar in je eigen account. Deze gegevens hebben wij nodig om onze dienstverlening aan jou aan te bieden (uitvoering van de overeenkomst).  

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

  • Inloggegevens 
  • Naam 
  • Interesses/ favorieten 
  • IP-adres 
  • Overige informatie die van belang is voor de overeenkomst 

Wij bewaren deze gegevens tot 2 jaar nadat je voor het laatst hebt ingelogd op je account. Wij gaan er daarna vanuit dat je geen gebruik meer wilt maken van onze dienstverlening. 

Favorieten  

Op onze website kun je locaties, routes en evenementen aanvinken als ‘favoriet’. Op die manier krijg je een lijst te zien die je zelf hebt samengesteld. Zo blijf je op de hoogte van wat jij leuk vindt in de omgeving. Alle informatie is te vinden in de Mijn Veluwe omgeving.  

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:  

  • Inloggegevens  
  • Favorieten die je zelf aanvinkt op de website  
  • IP-adres 

Wij bewaren jouw gegevens zolang als je gebruik maakt van onze dienstverlening. Indien je 2 jaar geen gebruik meer hebt gemaakt van onze diensten, verwijderen wij jouw gegevens. Wij gaan er dan namelijk vanuit dat je geen gebruik meer wil maken van onze dienstverlening.  

Nieuwsbrieven  

Via onze website kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief van VisitVeluwe, VisitArnhem en VisitNijmegen (toestemming). Wij versturen per kwartaal per e-mail een nieuwsbrief met daarin acties, kortingen en informatie over wat er te doen is in de omgevingen Veluwe, Arnhem en Nijmegen. Verder kunnen wij op basis van jouw account gepersonaliseerde berichten versturen mocht je dat willen. 

Hiervoor verwerken wij jouw e-mailadres.  

Wij bewaren jouw gegevens totdat je je uitschrijft voor onze nieuwsbrief. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je op elk moment afmelden via de link onderaan in de nieuwsbrief.  

Locatiegegevens 

Via onze website heb je de mogelijkheid om aan te geven dat je je locatie wil delen (toestemming). Op die manier kun je zien waar je je momenteel bevindt en wat er te doen is in de omgeving waar je bent.

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:  

  • Locatiegegevens 
  • Favorieten die je zelf aanvinkt op de website 

Wij bewaren jouw gegevens gedurende de periode dat je gebruik maakt van onze website in het kader van het delen van je locatie.  

Informatie downloaden 

Op onze website kun je brochures en andere informatieve documenten downloaden (uitvoering van overeenkomst).  

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens:  

  • E-mailadres  
  • Interesses/ voorkeuren  

Wij bewaren jouw gegevens 2 jaar nadat je de informatie hebt aangevraagd.  

Beeldmateriaal 

Op onze website wordt beeldmateriaal getoond. Dit beeldmateriaal kan door ons geproduceerd worden of door onze verschillende samenwerkingspartners. 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

  • Naam  
  • Contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer) 
  • Beeldmateriaal 
  • Alle informatie die je over jezelf vrijgeeft in beeldmateriaal  

Dit doen wij op basis van jouw toestemming die je aan ons of een van onze samenwerkingspartners hebt gegeven. Wij bewaren deze informatie totdat je jouw toestemming intrekt. Je kunt jouw toestemming te allen tijde intrekken door contact met ons op te nemen. 

Enquêtes  

Je hebt de mogelijkheid om een enquête in te vullen over onze dienstverlening. De input kunnen wij gebruiken om onze dienstverlening te verbeteren.  

Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van het gerechtvaardigd belang. Wij hebben namelijk een commercieel belang om onze dienstverlening te verbeteren. Onder andere met jouw input kunnen wij bezoekers van de omgeving Veluwe, Arnhem en Nijmegen steeds beter van dienst zijn.  

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

  • Naam 
  • E-mailadres 
  • Inhoud van de enquête 

We bewaren deze gegevens maximaal 2 jaar nadat je de enquête hebt ingevuld. 

Samenwerkingspartner worden 

Wil je jouw bedrijf onder de aandacht brengen van onze websitebezoekers? Dan kun je jouw bedrijf promoten via ons netwerk (uitvoering van de overeenkomst). 

Hiervoor verwerken wij de volgende persoonsgegevens: 

  • Naam en contactgegevens van de contactpersoon 
  • Functie 
  • Zakelijke gegevens 
  • Factuurgegevens  
  • Beeldmateriaal  
  • Correspondentie 

Wij bewaren deze gegevens gedurende de looptijd van de samenwerking, dan wel 2 jaar nadat je hebt aangegeven samenwerkingspartner te willen worden. Sommige gegevens bewaren wij langer als wij daartoe wettelijke verplicht zijn (bijvoorbeeld vanwege de fiscale bewaarplicht van 7 jaar).   

Wanneer kunnen we jouw persoonsgegevens delen met derden?  

Toerisme VAN deelt jouw gegevens enkel met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Het kan voorkomen dat wij jouw persoonsgegevens aan derde partijen verstrekken, omdat: 

  • wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken; 
  • wij daar een wettelijke grondslag voor hebben;  
  • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf). 

De partijen die in onze of jouw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn: 

  • IT-leveranciers  
  • Cookiedienstverleners  
  • Samenwerkingspartners 

Sommige van onze leveranciers zijn buiten de Europese Economische Ruimte (“EER”) gevestigd. In dat geval zorgen wij dat er passende waarborgen zijn genomen om jouw privacy te beschermen. 

Deze privacy- en cookieverklaring is uitsluitend van toepassing op de diensten van Toerisme VAN. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van andere websites, die via een link op onze website bereikbaar zijn.  

Social media buttons 

Op onze website maken wij gebruik van social media buttons, welke jou doorgeleiden naar de betreffende social media platforms. Je krijgt hierdoor de optie om ons te volgen en om content te delen binnen het netwerk. Ook zul je advertenties tegenkomen op jouw social mediapagina. De buttons zijn werkzaam vanwege stukjes code welke afkomstig zijn van de social medianetwerken. Als je wilt weten wat de social media platforms doen met jouw persoonsgegevens, lees dan de desbetreffende privacyverklaring:   

Cookies  

Op onze website gebruiken we cookies van onszelf en van derde partijen. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat.  

Wij gebruiken onderstaande soorten cookies:  

  • Functionele cookies: deze cookies hebben een functionele rol binnen de website. De cookies zorgen ervoor dat de website goed functioneert.  
  • Analytische cookies: deze cookies geven ons inzicht in hoe onze website wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kunnen wij onze website gebruiksvriendelijker maken.  
  • Marketing cookies: deze cookies maken het mogelijk om jou gepersonaliseerde advertenties te laten zien (via onze advertentiepartners).  

De cookies kunnen onder andere de volgende gegevens van jou verzamelen: 

  • Naam 
  • Login informatie 
  • Schermweergave opties 
  • IP-adres 
  • Cookie-ID 
  • Website- en klikgedrag 
  • Referrer-URL 

Wanneer je een van onze websites voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om jouw akkoord voor het gebruik van cookies.  

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de cookies die wij gebruiken.  

Soort  Cookie; Entiteit; waarborgen 

 

Doel  Bewaartermijn 
Functioneel  Diversen: 

First party cookies met strikt functionele doeleinden. 

Deze cookies maken noodzakelijke functionaliteiten van de applicatie mogelijk, zoals het onthouden van de gekozen taal en of er toestemming is gegeven voor cookies, het tonen van de cookiebanner etc.  Maximaal 2 jaar 
Functioneel  Google Tag Manager 

 Google LLC, Verenigde Staten 

Privacyverklaring 

Data Privacy Framework 

Cookies van Google Tag Manager maken het mogelijk om scripts van andere cookies in te laden. Google Tag Manager is puur functioneel en wordt niet gebruikt voor het verzamelen van persoonsgegevens.   Sessie  
Analytisch  Google Analytics

Google LLC, Verenigde Staten 

Privacyverklaring   

Deze cookies worden geplaatst om inzicht te verkrijgen in het gebruikersgedrag en om aan de hand hiervan de gebruikerservaring te verbeteren.   Maximaal 2 jaar  
Marketing  Facebook Custom Audience  

Facebook, Inc., Verenigde Staten 

Privacyverklaring 

Data Privacy Framework 

Deze cookies worden gebruikt om advertentie-opties van Facebook mogelijk te maken. Ze registreren klikgedrag en websitebezoeken.  Deze cookies registreren bijvoorbeeld een uniek ID om terugkerende apparaten te herkennen. Het doel daarvan is gericht en gepersonaliseerd te adverteren.   Maximaal 3 maanden 
Marketing  Facebook Pixel 

Facebook, Inc., Verenigde Staten 

Privacyverklaring 

Data Privacy Framework

Deze cookies worden gebruikt om advertentie-opties van Facebook mogelijk te maken. Ze registreren klikgedrag en websitebezoeken. Deze cookies registreren een uniek ID om terugkerende apparaten te herkennen. Het doel daarvan is gericht en gepersonaliseerd te adverteren.  Maximaal 3 maanden 
Marketing  YouTube  

Google LlC., Verenigde Staten 

Privacyverklaring 

Data Privacy Framework 

 

Deze cookies zorgen ervoor dat alle video’s afkomstig vanuit YouTube afgespeeld kunnen worden op de website. De cookies bewaren de voorkeuren van de gebruikers.   Maximaal 6 maanden 
Marketing  GA Audiences 

Google LLC, Verenigde Staten 

Privacyverklaring 

Data Privacy Framework 

De cookies van GA Audiences worden gebruikt om websitebezoekers terug te laten keren gebaseerd op hun online websitegedrag. Dit betekent dat (o.a.) klikgedrag wordt geregistreerd met het doel om effectiviteit te meten en websitebezoekers gepersonaliseerde content te laten zien.  Maximaal 6 maanden 
Marketing  Google Adwords (Conversion)  

Google DoubleClick  

Google Dynamic Remarketing   

Google LLC, Verenigde Staten  

Privacyverklaring 

Data Privacy Framework 

Cookies van Google worden gebruikt voor experimenteren met de effectiviteit van advertenties over de websites.   Cookies van Google AdWords worden gebruikt om websitebezoekers terug te laten keren gebaseerd op hun online websitegedrag.  

Wij doen aan remarketing en meten onze advertentiecampagnes door om relevante advertenties te laten zien. Deze website maakt gebruik van  

de retargeting opties van Google. Dit maakt het mogelijk om bezoekers aan onze website die al eerder belangstelling hebben getoond, gericht te benaderen met op de persoon en diens interesses afgestemde advertenties in de Google zoekmachine en het Google Netwerk. 

Maximaal 1 jaar 

In- en uitschakelen van cookies 

In jouw webbrowser kun je instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd wanneer je hiermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van jouw browser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld. 

Verwijderen van cookies 

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt het cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen, voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw browser. Hieronder vind je per browser een link naar de website van de aanbieder waar stapsgewijs wordt omschreven hoe je cookies kan blokkeren of verwijderen.  

Hoe worden jouw persoonsgegevens beveiligd?  

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij nemen dan ook passende technische en organisatorische maatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, aantasting, wijziging of verstrekking van de persoonsgegevens). We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.  

Welke privacyrechten heb je? 

  • Recht op inzage: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, in te zien.   
  • Recht op rectificatie: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van jou verwerken, te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn.   
  • Recht van bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens, waaronder tegen direct marketing.   
  • Recht op verwijdering: je kunt ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen.  
  • Recht om jouw toestemming in te trekken: indien je ons toestemming hebt gegeven om persoonsgegevens te verwerken, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken.  
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: indien het technisch mogelijk is, heb je het recht om de persoonsgegevens die wij van jou verwerken te laten overdragen aan een derde partij.   
  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen kun je ons verzoeken om het verwerken van jouw persoonsgegeven (al dan niet tijdelijk) te beperken.  

Bij jouw verzoek kunnen wij je vragen om je te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat jij de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren. 

Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke privacyrechten of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij jou daarvan tijdig op de hoogte stellen. 

Indien je één van je rechten wilt uitoefenen, stuur dan een bericht naar info@toerismevan.nl. 

Wijzigingen in de privacy- en cookieverklaring 

Wanneer onze dienstverlening wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacy- en cookieverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum bovenaan in dit document en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.  

Vragen of klacht indienen 

Als je vragen hebt, of een klacht in wilt dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens, dan kun je een e-mail sturen naar info@toerismevan.nl. Wij pakken elke vraag en klacht intern op en communiceren dit verder met jou. Als je vindt dat wij jou niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Contactgegevens 

  • Toerisme VAN B.V. 
  • Dorpsstraat 14 
  • 6661 EK Elst 
  • E-mail: info@toerismevan.nl 
  • Telefoon: 088 366 0250 
  • KvK: 09157019