Mensen wandelen over de Posbank bij Rheden
Rheden, Nationaal Park De Veluwezoom - Posbank © Jurjen Drenth

Praktische informatie voor je bezoek aan de Veluwe

Op zoek naar praktische informatie voor je bezoek aan de betoverende Veluwe? Van de bereikbaarheid tot de verhuurmogelijkheden en de toegankelijkheid, wij hebben alle essentiële informatie verzameld om je bezoek optimaal te plannen en te genieten van al het moois dat deze adembenemende regio te bieden heeft. Ontdek de verschillende manieren om de Veluwe te bereiken, of je nu met het openbaar vervoer of met de auto komt. Bekijk de mogelijkheden voor de verhuur van fietsen of e-bikes, zodat je vrij kunt bewegen en de verborgen plekjes kunt ontdekken. Bovendien doen we er alles aan om de Veluwe zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. We bieden informatie over rolstoeltoegankelijke routes, faciliteiten en attracties, zodat iedereen kan genieten van de ongerepte natuur en de rijke cultuur die de Veluwe te bieden heeft. Kortom, op onze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor een zorgeloze en onvergetelijke ervaring op de Veluwe. Van bereikbaarheid tot verhuur en toegankelijkheid, wij staan voor je klaar!

VVV’s en Toeristische Informatiepunten 

Voor de leukste tips van locals ga je langs bij een van de vele toeristisch informatiepunten of VVV-vestigingen op de Veluwe. Laat je informeren over dat ene leuke winkelstraatje of welke bezienswaardigheden bovenaan je to do-lijst moeten staan tijdens je verblijf. Actievelingen kunnen hier terecht voor auto- fiets- en wandelroutes om de regio te verkennen. Het ideale startpunt van je dagje uit of vakantie dus! 

Bekijk meer

Bereikbaarheid

Kom je met het openbaar vervoer of met de auto naar de Veluwe? Of misschien wel met deelvervoer? We geven je hier alle tips die je nodig hebt om je reis naar de Veluwe goed voor te bereiden.  

Bekijk meer

Parkeren

Zoek je een plek om te parkeren als je met de auto naar de Veluwe komt? Dan is het prettig om je auto gratis en aan de rand van het natuurgebied te kunnen parkeren om vanaf daar direct je route te starten. Bekijk onze tips. 

Bekijk meer

Vrouw met hond in een boot
Windy Waters, Veluwemeer, Hulshorst © Jurjen Drenth

(Fiets)verhuur

Zin om er lekker op uit te gaan? Huur een fiets, e-bike, bakfiets of elektrische scooter bij een van de fietsverhuurlocaties en ontdek de prachtige parels die de Veluwe rijk is! Maar er is meer. Ben je op zoek naar meer avontuur, dan kun je op verschillende plaatsen een mountainbike huren. Liever het water op? Huur dan een bootje! 

Verhuur

Toegankelijkheid

De ondernemers op de Veluwe verwelkomen iedereen graag! Als je extra behoeften hebt rondom toegankelijkheid, vraagt een bezoek aan de Veluwe misschien extra voorbereiding. We voorzien je hier graag van zoveel mogelijk duidelijke informatie. 

Bekijk meer

Groepen

Familiedag, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje? Op de Veluwe vind je leukste groepsactiviteiten. Bovendien vind je volop plekken waar je met een (grote) groep kunt overnachten, dus maak er gerust een compleet weekend van. 

Bekijk meer

Twee mensen wandelend in het bos van Elburg
Natuur, Elburg © Hetty van Oijen

Duurzaamheid

Ontdek hoe je de prachtige Veluwe kunt verkennen op een duurzame en verantwoorde manier! Geniet van de adembenemende natuur en cultuur terwijl je tegelijkertijd een positieve impact hebt op deze bijzondere bestemming. Ontdek groene accommodaties, fiets- en wandelroutes, en ecovriendelijke activiteiten die de Veluwe tot een duurzame en gastvrije omgeving maken.

Duurzaamheid

Nog meer leuks op de Veluwe