Twee verkoopmedewerkers lachend naar de camera in een kledingwinkel van Apeldoorn
Apeldoorn © Jurjen Drenth

Hoe kom ik op de Veluwe?

Hoe kom ik op de Veluwe? We hebben de mogelijkheden voor openbaar vervoer, bereikbaarheid met de auto en deelvervoer voor je op een rijtje gezet.

Buitenkant van station Arnhem
Station Arnhem © Arjan Almekinders

Openbaar vervoer

De Veluwe is met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Zo stoppen er in de steden Arnhem, Apeldoorn, Ede, Amersfoort en Zwolle intercitytreinen. Vanaf daar kun je gemakkelijk per bus, trein of taxi verder reizen. Syntus rijdt met een groot aantal lijnen dwars over de Veluwe naar de diverse steden en dorpen.

Vanaf het station de Veluwe ontdekken met de fiets? Dat kan! Op de treinstations én op diverse busstations kan je terecht voor de KeoBike of OV-fiets. Met de OV-fiets-app weet je gelijk hoeveel OV-fietsen er op jouw locaties beschikbaar zijn en met de KeoBike-app reserveer je gemakkelijk een fiets vanaf meerdere Veluwse busstations.

Kijk voor meer informatie of voor het plannen van je reis op ns.nlsyntusgelderland.nl of keobike.nl

Deelvervoer

Op de Veluwe wordt er hard gewerkt aan ‘duurzame mobiliteit’. Zodat inwoners en bezoekers zich makkelijk en duurzaam kunnen bewegen door de regio. Dat is namelijk ook beter voor de Veluwse natuur!

Wil je gebruik maken van deelvervoer op de Veluwe? Dat kan bij bijvoorbeeld GreenwheelsSnappcar of Mywheels.

Mensen in auto met Landgoed Staverden op de achtergrond
Landgoed Staverden © Jurjen Drenth

Auto

Via de snelwegen A1, A12, A50 en A28 is de Veluwe makkelijker per auto te bereiken. Kom je naar de Veluwe om een dagje te wandelen of fietsen? Maak dan gebruik van een van de parkeerplaatsen aan de rand van een natuurgebied. Er zijn meerdere parkeerplaatsen waar wandel- en fietsroutes starten. Een Veluwetransferium heeft meer dan 100 parkeerplaatsen én een bezoekerscentrum, de kleinere P-Veluwe biedt plaats voor 40 tot 60 auto’s en beschikt over een informatiepaneel.

Wil je de file rondom de A12 ontwijken? Kijk (tot een dag!) van tevoren naar de filevoorspelling en pas waar nodig je reis aan.

Bekijk hier de mogelijkheden om te parkeren.

Meer weten over bereikbaarheid op de Veluwe?