Zicht van hogerop op het Daendelshuis en het Nederlands Bakkerijmuseum in Hanzestad Hattem
Hattem © Jurjen Drenth

Plan je bezoek

Ben je een bezoek aan de Veluwe aan het plannen? Laat je dan inspireren door alles wat dit bijzondere gebied te bieden heeft. Van de lekkerste plekjes om uiteten te gaan, bijzondere bezienswaardigheden en de leukste uitjes. En aan één dag heb je natuurlijk niet genoeg, dus blijf gerust nog even want er is meer dan genoeg te ontdekken!

Landschaft mit Baum und Weg, violettem Heidekraut und einer untergehenden Sonne
Het Nationale Park De Hoge Veluwe © Jurjen Drenth

Je ogen uitkijken

Op zoek naar bezienswaardigheden op de Veluwe? Of je nu verdwaalt in de geschiedenis van de Hanzesteden, de verhalen van de Tweede Wereldoorlog musea verkent, door de gangen van kastelen wandelt of de natuurgebieden bewondert, op de Veluwe vind je een groot aanbod aan verschillende bezienswaardigheden. Wandel door de uitgestrekte bossen, of door de straatjes in de steden. Elke hoek van de Veluwe heeft iets unieks te bieden!

Bekijk de bezienswaardigheden

Culinair genieten

Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro’s en hippe bars tot sfeervolle restaurants. En wát voor restaurants! Ook staat de Veluwe bekend om de vele wild restaurants waar je in het najaar Veluws wild kan eten. De telers en producenten van de vele Erkende Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas. Vele producenten die hun producten met veel liefde maken. De ingrediënten komen allemaal uit de omgeving en dát proef je!

Ontdek alle restaurants

Ontdek de veelzijdigheid

Ontdek de veelzijdigheid van de Veluwe tijdens een dagje uit. Van aapjes spotten bij Apenheul, tot gillend in een snelle achtbaan in Kinderpretpark Julianatoren. En van uren fietsen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe tot genieten van kunst in het Kröller-Müller Museum. Ga voor het avontuur in de mangrove van Burgers’ Zoo. Of vermaak je in een van de andere talloze attracties en dierenparken, van klein tot groot, en van superavontuurlijk tot gezinsvriendelijk. Waar kies jij voor?

Wat langer blijven?

Naast alles wat er te zien en doen is op de Veluwe, is het ook heel erg fijn om hier tot rust te komen en te blijven overnachten. Neem dus wat langer de tijd voor jezelf, maar ook om de Veluwe te ontdekken. Blijf met je partner slapen in een romantische kamer in een van de hotels op de Veluwe. Of ga kamperen in een simpele tent of luxe stacaravan op een camping. Met je familie op pad? Kijk dan ook eens naar de bungalowparken die je hier vindt!

Een man en twee vrouwen staan in een veld met een kudde schapen en een hond.
Routebureau Veluwe ©Tjeerd Derkink

Wanneer ga jij de Veluwe ontdekken?