Mountainbike route Zuid-Veluwe

Deze route voert langs en door de vele mooie bos- en heidegebieden die Ede rijk is met als centrale middelpunt De Ginkelse Hei.

Deze route voert langs en door de vele mooie bos- en heidegebieden die Ede rijk is met als centrale middelpunt De Ginkelse Hei.

De mountainbikeroutes in deze omgeving zijn gelegen in het gebied ten noordoosten van Ede (Luntersche Buurtbosch, Driesprong, De Valouwe, Edese bos, Roekelsche bosch). Dit gebied kent vele prachtige bosgebieden. Deze route voert langs en door de vele mooie bos- en heidegebieden die Ede rijk is met als centrale middelpunt De Ginkelse Hei. De omgeving kenmerkt zich door afwisselende landschappen waar veel diersoorten zoals edelherten en wilde zwijnen maar ook grote grazers zich vrij mogen en kunnen bewegen.

Aard van de route

De route in Ede is een combinatie van uitdagende singletracks (17 stuks) met ieder hun eigen charme. De route bevat technisch bochtenwerk, snelle delen met goed lopende kombochten en pumptrack-onderdelen. Er is goed gebruik gemaakt van de hoogteverschillen in de verschillende gebieden wat zorgt voor een heerlijke flow. De route wordt afgewisseld met verbindingsstukken die helpen om even op adem te komen. Het is een uitdagend parcours voor zowel beginners als gevorderden. De route zal een koppeling krijgen met de nog aan te leggen routes in Lunteren (paarse route) en Otterlo (blauwe route).Omdat het routenetwerk MTB Zuid-Veluwe zo centraal ligt zijn er ook verbindingen te maken naar de routes in bijv. Oosterbeek, Renkum en de Utrechtse Heuvelrug.

Extra

Deze route valt onder het MTB routenetwerk Zuid-Veluwe, waar ook Lunteren, Otterlo en Renkum onderdeel van zijn. Ontwikkelingen en onderhoud aan de route kan gevolgd worden op Facebook MTB Zuid-Veluwe

In de buurt

We hebben de volgende routes gevonden in de buurt: