Familiepad uitzichtpunt Schaapskooi Veluwezoom

Geniet van de heidevelden op de Veluwezoom met deze route van 2,3 km die ook geschikt is voor elektrische rolstoelgebruikers, kinderwagens en scootmobielen.

Geniet van de heidevelden op de Veluwezoom met deze route van 2,3 km die ook geschikt is voor elektrische rolstoelgebruikers, kinderwagens en scootmobielen.

Deze route brengt je over landgoed Heuven. Vanaf het bezoekerscentrum ga je via Schaapskooi Heuven naar het uitzichtpunt ‘Heuvense bergen’. Vanaf dit uitzichtpunt geniet je van de uitgstrekte heidevelden!

Je start de route bij bezoekerscentrum Veluwezoom bij Veluwetranferium Posbank. Onderweg kom je langs rentmeesterswoning de Uylenburg. Als je goed kijkt, zie je de stenen uil op het klokkentorentje. De bel luidde vroeger om de begin- en eindtijd van het werk van het personeel aan te geven. Vervolgens kom je langs de schapenwei waar je de schaapskudde kunt zien grazen en langs Schaapskooi Heuven. De route eindigt bij uitzichtpunt ‘Heuvense bergen’ waar je in elke seizoen kunt genieten van de heideheuvels. Vanaf dit eindpunt vervolg je dezelfde route weer terug naar de startlocatie.

Toegankelijkheid

Dankzij het aangelegde zigzagpad naar het uitzichtpunt, is deze route ook geschikt voor scootmobielen, elektrische rolstoelen en kinderwagens. Let op: door pittige hellingen onderweg is deze route minder geschikt voor handrolstoelen en rolstoelgebruikers met begeleiding.

Bij de startlocatie Bezoekerscentrum Veluwezoom, is een parkeerplaats aanwezig met 4 invalide parkeerplekken. Ook is er in het bezoekerscentrum een rolstoegankelijk toilet aanwezig.

Kom je met het OV? Station Rheden bevindt zich 1,0 km vanaf het startpunt van deze route.

Kijk voor meer informatie over de route op Natuurmonumenten.nl

In de buurt

We hebben de volgende routes gevonden in de buurt: