Oldenallerpad

Zoek je een wandeling buiten de gebaande paden? Loop dan eens het Oldenallerpad, een adembenemend klompenpad in de omgeving van Putten.

Zoek je een wandeling buiten de gebaande paden? Loop dan eens het Oldenallerpad, een adembenemend klompenpad in de omgeving van Putten.

Je wandelt door een eeuwenoud kasteelbos, over boerenland, langs houtwallen, beken en over heide. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer. Klompen of laarzen aan, rugzak op en gaan!

Op De Zoete Inval, een boerderij, die nog steeds in bedrijf is, kunnen de jonge kalveren worden bewonderd vanachter een moderne skybox. In de zomermaanden kun je er terecht voor een boerderijijsje of een kopje koffie. Stop onderweg beslist even bij de mooi opgeknapte schaapskooi van natuurmonumenten dat nu een rust- en informatiepunt is.

De route wordt aangeven met een rode markering in de vorm van een klomp. Het Oldenallerpad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. 

De route kan verkort worden tot 6 km (start vanaf De Zoete Inval) of tot 3,5 km (vanaf Parkeerplaats aan de Waterweg). Verlengen kan tot 11 km of 12 km via de Groot Hellerweg. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering. 

Honden verboden

Als wandelaar ben je te gast. Het betreden van privéterrein wordt aangegeven met een speciaal openstellingsbord. Ook geldt een hondenverbod. Loslopende honden kunnen onrust veroorzaken bij vee, wild of weidevogels. Daarnaast kunnen ze ziekten verspreiden. Daarom zijn honden verboden op Klompenpaden. 

Te gast op particuliere gronden

Klompenpaden lopen regelmatig over het erf van een boer, langs een beekje of over een sloot. Vaak is dit privéterrein. Er wordt nauw samengewerkt met boeren en grondeigenaren die recreatief medegebruik toestaan. Zonder hun toestemming waren er niet zoveel Klompenpaden.

Klompenpaden zijn routes door het boerenland in de provincie Gelderland en Utrecht. De Gelderse Klompenpaden worden aangelegd en onderhouden door Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Wil je meer weten over Oldenallerpad en de andere Klompenpaden? Kijk dan op klompenpaden.nl.

In de buurt

We hebben de volgende routes gevonden in de buurt: