Inspiratie voor jouw Veluwe

Wandelaars op de Ermelose Heide
Routebureau Veluwe ©Tjeerd Derkink

Inspiratie voor jouw Veluwe

De Veluwe is ontzettend veelzijdig en het aanbod aan musea, attracties en natuur om te ontdekken is groot. Of je nou op zoek bent naar iets om te doen met het hele gezin of gezellig met z’n tweeën, er is voor ieder wat wils. Bekijk wat er allemaal te doen is en ontdek jouw Veluwe!

CODA Museum

Liefde voor lego

In CODA Museum in Apeldoorn haal je als LEGO-liefhebber dit jaar je hart op. In de reizende tentoonstelling Travelling Bricks staan zee, lucht, land en ruimte centraal. In 60 scenes bewonder je ruim 120 LEGO-modellen, opgebouwd door professionele LEGO-kunstenaars. Je ziet iconische voertuigen zoals de Titanic: een LEGO-schip van meer dan zeven meter lang. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag: 200.000 LEGO-stenen liggen voor je klaar om je eigen auto, fiets, boot of raket te bouwen. Deze tentoonstelling vindt plaats van 21 april t/m 25 augustus 2024.

Kind speelt met lego.

© CODA Museum

Man met jonge kinderen voor ingang van de Spelerij - Uitvinderij
© Spelerij - Uitvinderij

De Spelerij: onvergelijkbaar leuk!

De Spelerij – De Uitvinderij is een speelpark aan de rand van Dieren, waar je je ogen uitkijkt en vooral veel kunt klauteren, springen, maken, ontdekken en verwonderen. Trotseer speelparcoursen die je alleen met creatief denken kunt afleggen, speel en spetter bij mooi weer in het water rond en ontdek hoe je van de ene kant naar de andere kant kunt komen zonder nat te worden. Binnen in De Uitvinderij ga je als uitvinder aan de slag. Zagen, lassen, piepschuim snijden, werken met de verfspettermachine: onder begeleiding maak je de meest vindingrijke creaties!

Bezoek de Spelerij - Uitvinderij

Herten in het veld, omringd door groen gras en bomen. Majestueuze dieren met imposante geweien.
Nationale Park De Hoge Veluwe, Otterlo © Jurjen Drenth
Zicht op de haven van Harderwijk
Haven van Harderwijk, Harderwijk © Jurjen Drenth
Mensen op het terras voor Kasteel Rosendael, op de voorgrond bloeit de bloesem in de boom
Kasteel Rosendael © Jurjen Drenth
Man en vrouw fietsen op een verhard pad met aan de linkerkant bomen en rechts groene struiken
Landgoed Schovenhorst © Jurjen Drenth
Een groep windsurfers op het water van Strand Nulde in de gemeente Putten op de Veluwe
Strand Nulde, Putten © Hetty van Oijen

Eindeloos genieten in Ermelo

Ermelo heeft voor elk wat wils: kitesurfen of ontspannen bij Strand Horst, fietsen en wandelen door bossen en langs heide, een bezoek brengen aan Landgoed Staverden met zijn pauwenverblijf en bierbrouwerij, genieten van verschillende bieren bij Burg Bieren of wijnproeverijen bij Wijngaard Telgt. Of je nu van natuur, sport, cultuur of lekker eten en drinken houdt, Ermelo biedt een diversiteit aan activiteiten en attracties om van te genieten tijdens je verblijf.

Uitzicht op Kasteel Staverden in Ermelo

Kasteel Staverden, Staverden © Jurjen Drenth

Op ontdekking in gemeente Heerde

De gemeente Heerde, gelegen tussen bossen, heidevelden en de IJsselvallei, biedt een divers landschap. Verken dit via wandel- en fietsroutes, waaronder de bekende klompenpaden. Geniet van flora en fauna en bijzondere locaties zoals koren- en watermolens. Ook kan je terecht op de vele bankjes langs de paden, sommige hiervan zijn speciale luisterbankjes die een verhaal vertellen over de omgeving. Proef streekproducten langs de weg en in Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten. Het hele jaar door zijn activiteiten en evenementen te beleven zoals wildwandelingen, muziek, cabaret, fiets- en theateractiviteiten en tentfeesten.

3 gebouwen van de schaapskooi tussen de heide in Heerde bij de Renderklippen.

Heerde © Anne Braam

Kastelen op de Veluwe

Drie kinderen op het glazen balkon van de Eusebius kerk in Arnhem.
Eusebius kerk, glazen balkon, Arnhem © ErikVos

Bezoek het hoog(s)te punt van Arnhem!

De Eusebius

Vanuit twee glazen balkons (helemaal van glas!) op 70 meter hoogte aan de kerktoren van de Eusebius heb je de beste selfiehotspot. Verder vind je hier zinnenprikkelende Experiences over een indrukwekkende geschiedenis van ridders en kastelen en de Glorie van Gelre tot aan de Slag om Arnhem en de wederopbouw.

Meer informatie

Plan jouw dagje uit

Evenementen op de Veluwe