Vader met kind in het Bezoekerscentrum Nunspeet.
Bezoekerscentrum Nunspeet © Jurjen Drenth

Eropuit met kinderen op de Veluwe

Een weekendje weg met het gezin? Daar leent de Veluwe zich perfect voor. De Veluwe staat bekend om Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de vele dagattracties zoals Apenheul en Burgers’ Zoo. Maar er is nog zoveel meer moois te zien en te beleven! Klimmen en klauteren, zwemmen, windsurfen, fietsen en naar de leukste musea en (kinder) voorstellingen. We snappen dat je niet alles in één dag kan ontdekken: blijf daarom gerust slapen op een van de kindvriendelijke vakantieparken en campings en voel je welkom. Laat je inspireren door de leukste kinderuitjes voor één dag of met overnachting in een weekend of vakantie.

De leukste kinderuitjes

Kinderen op nachtexpeditie in Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Nationaal Park Hoge Veluwe © Jurjen Drenth

De natuur in met de kids

Duik samen met de kinderen het groen in. Ontdek de leukste plekken om te genieten van de mooie Veluwse natuur. Kinderbelevingspaden, mountainbiken, klimbossen en speeltuinen. Je vervelen kan haast niet!

Bekijk de natuurgebieden

Fijne zwemstranden op de Veluwe

Een dagje zonnen op het strand, zandkastelen bouwen, leren windsurfen, en aan het einde van de dag heerlijk grillen op de BBQ? De Veluwe heeft een groot aantal mooie zandstranden met ruime lig en speel weides en uitgebreide voorzieningen. Adrenalinejunkies komen aan hun trekken op het supboard, kiteboard of wakeboard. Ook de kleintjes vermaken zich prima met de vele speeltoestellen die er te vinden zijn. Zwemmers en zongenieters gaan hier een heerlijke dag tegemoet!

Twee meisjes bekijken poppen in een speelgoedmuseum
Terschuur, Oude Ambachten Speelgoedmuseum © Photography Jurjen Drenth

Regen? Geen probleem!

Een studiedag, vakantie of gewoon het weekend? De perfecte periode om wat extra tijd met je kind(eren) door te brengen. Maar wat als het alleen maar regent? Zit je dan gedwongen aan huis gekluisterd? Nee hoor, op de Veluwe zijn genoeg leuke dingen te beleven wanneer het weer even niet meezit.

 

Bekijk onze tips

Nog meer leuke dingen om te doen...

Gezin in een boomhut op een camping
Camping De Wije Werelt, Otterlo © Photography Jurjen Drenth

Nachtje weg met kinderen op de Veluwe?

Plak vooral een nachtje weg aan je bezoek aan de Veluwe. Overnacht met het gezin in één van de bijzondere accommodaties op Veluwe: zoals in een huisje in het bos of aan het water op een van deze kindvriendelijke vakantieparken. Of in een mooie ingerichte safaritent op een van de vele campings. Word wakker met het gefluit van de vogeltjes – dichter bij de natuur kan niet.

Bekijk alle overnachtingen