koppel eet samen in een restaurant op de Veluwe
De Waldhoorn, Otterlo © Jurjen Drenth

Heerlijk wild eten op de Veluwe

De blaadjes aan de bomen tonen prachtige herfstkleuren, de ochtenddauw is zichtbaar in het landschap en het haardvuur knispert gezellig. Het begin van de herfst is een moment waar veel wild liefhebbers naar uitkijken! Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op Tweede Kerstdag. Bij sommige locaties is van tevoren reserveren verplicht. Voor up-to-date informatie verwijzen we je graag door naar de website van de locatie zelf.

Restaurant Planken Wambuis

Planken Wambuis is een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. Hier moet je als wildliefhebber dus zeker een keer gegeten hebben! Lunchen of dineren bij Planken Wambuis is heerlijk culinair genieten. Geïnspireerd op de seizoenen stelt de kok samen met zijn keukenbrigade verrassende en harmonieuze combinaties samen. Veel ingrediënten zijn biologisch, huisgemaakt, of komen uit de regio. Ruimte over voor een dessert? De kaart biedt onwijs veel lekkers om uit te kiezen!

Het interieur van restaurant Planken Wambuis.

Hotel Restaurant de Echoput

Op een unieke locatie in Apeldoorn, in de bossen achter Paleis Het Loo, ligt Hotel Restaurant de Echoput. Dit luxe restaurant staat bekend om de bereiding van wild en paddenstoelen en bestaat maar liefst langer dan 65 jaar. Vrijwel het hele jaar staat hier vers Hollands wild op de kaart, mede door de ligging van het restaurant in het grootste wildgebied van Nederland. Vruchten uit de bosrijke omgeving worden verwerkt tot de lekkerste gerechten en krijgen een plekje op de menukaart. Maak je ervaring compleet met een culinair arrangement: geniet van de heerlijke keuken van de Echoput in combinatie met een rustgevende overnachting en goed ontbijt de volgende ochtend!

Brasserie Staverden

Brasserie Staverden is een unieke locatie in Nederland. Onder andere door haar bijzondere ligging midden in de 17e eeuwse kasteeltuinen van Staverden. Geniet van een prachtige wandeling in de omgeving en sluit je dag af met een heerlijke lunch of diner. In de keuken wordt veel met seizoensgebonden en pure streekproducten gewerkt, zo ook het wild in het najaar. Eten bij de brasserie is een beleving voor het oog, de zintuigen en de smaakpapillen. Zo kan je ook een beleving aan tafel verwachten. De ‘catch of the day’ wordt aan tafel gefileerd en het nagerecht verrassend gepresenteerd.

Mensen lopen in de tuinen van Landgoed Staverden.

© Photography Jurjen Drenth

Restaurant De Waldhoorn

Op een steenworp afstand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je restaurant De Waldhoorn. De seizoenen zijn hier leidend voor het menu. In het najaar geniet je van smaakvolle stoofpotjes en heerlijke wildgerechten. De lokale producten en gerechten, het sfeervolle restaurant en de welgemeende gastvrijheid verzorgen een echte Veluwse ervaring!

Ook interessant