De Veluwe vandaag

wolkennacht

Geheel bewolkt, 13°

In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten, vossen en wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. En ook jij! Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire belevingen, spannende attractieparken voor de hele familie, tal van culturele hotspots en middeleeuwse Hanzesteden. Kom jij ook jouw Veluwe ontdekken?

Waar ben je naar op zoek?

Ontdek de Veluwe: geniet van culinaire hoogstandjes, bezoek unieke bezienswaardigheden, beleef spannende activiteiten of ontspan in sfeervolle accommodaties.

Artikelen vol inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor je bezoek aan de adembenemende Veluwe? Van wandel- en fietsroutes door de uitgestrekte natuur tot culturele uitstapjes naar charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden, je ontdekt hier alle tips en insider information om het meeste uit jouw trip te halen.

Wandelaars op de Ermelose Heide
Routebureau Veluwe ©Tjeerd Derkink

Ontdek jouw Veluwe

Lees meer

Routes op de Veluwe

Op zoek naar een avontuurlijke verkenning van de Veluwe? Met meer dan honderd wandel-, fiets- en paardrijroutes biedt de Veluwe voor elk wat wils!

Tips van locals

We kunnen eindeloos vertellen waarom we de Veluwe zo leuk vinden, maar we laten ook graag onze locals vertellen wat zij zo mooi vinden aan deze regio. Ben je benieuwd wat ze te zeggen hebben?