Schotse Hooglander staat in het licht heuvelachtige landschap van het Nationaal Park Veluwezoom waarbij de kleuren van de natuur van groen naar geel en oranje veranderen
Nationaal Park Veluwezoom, © Jurjen Drenth

Natuurgebieden op de Veluwe

De Veluwe, volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland en dat vinden wij ook! Zo ontdek je er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven. Fiets bijvoorbeeld langs de oude papiermolens in de IJsselvallei of wandel door het Speulderbos, ook wel het bos van de dansende bomen genoemd.

Kom je naar de Veluwe om wild te spotten? Dan is Het Nationale Park De Hoge Veluwe iets voor jou! De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert zijn de Big Five van Nederland én op de Hoge Veluwe spot je ze allemaal! Soms worden de Schotse hooglander en de bever nog genoemd. Die zijn er óók te zien, net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten.

Moeflons in de natuur
Het Nationale Park Hoge Veluwe, © Jurjen Drenth

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een uniek natuurgebied in Nederland, waar uitgestrekte heidevelden, bossen en stuifzandlandschappen elkaar afwisselen. Verken het park via de vele wandel- en fietsroutes en spot wild zoals edelherten en moeflons.

Bezoek het

Burlend hert in Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Nationaal Park De Hoge Veluwe © Jurjen Drenth

Wild spotten? Lees de tips van een Hoge Veluwe-boswachter!

Wildspottips van een Hoge Veluwe-boswachter

Wildobservatie­punten op de Veluwe

Ontdek de natuur van de Veluwezoom

Het Nationale Park Veluwezoom is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Door de ligging vind je in dit nationaal park ontzettend veel diversiteit. Van uitgestrekte bossen, oneindig lange heidevelden tot statige landschapsparken: je vindt het er allemaal. Je spot er natuurlijk ook veel bijzondere dieren, zoals de specht, raaf en havik. Kom je binnenkort ook eens fietsen of wandelen in het Nationaal Park Veluwezoom?

Mensen wandelen over de Posbank bij Rheden

Posbank, Nationaal Park Veluwezoom, Rheden © Jurjen Drenth