Paardrijden op de Veluwe
Grafheuvellijn, Vaassen © Jurjen Drenth

Overnachten met je paard op de Veluwe

Je kunt uren over de Veluwe rijden zonder dat je een openbare weg hoeft over te steken. Er is namelijk een uitgebreid netwerk van meer dan 500 kilometer aan ruiterpaden. Ontdek de woeste zandverstuivingen, heidevelden, dichte dennen- en loofbossen en de vele vennetjes en beken. Paardeneigenaren en paardenliefhebbers komen volop aan hun trekken op de Veluwe. De regio is uitermate geschikt om meerdaagse tochten te maken en dan moet je natuurlijk ergens blijven slapen. Wij zetten de leukste accommodaties voor jou (en je paard!) op een rij.

1. Paardensportcentrum Gert van den Hoorn

Midden op de Veluwe, aan de rand van bossen, heidevelden en zandverstuiving ligt Paardensportcentrum Gert van den Hoorn. Op de bijbehorende camping staan twintig houten chalets: hier slaap je als een roos. En je paard? Die kan gestald worden in een ruime buitenbox die iedere dag wordt gemest en opgestrooid. Het is ook mogelijk om je paard aan de stapmolen of in de wei te laten zetten. Let erop dat je tijdig reserveert, zo weet je zeker dat er plek is voor jou en je dier!

2. Van der Valk Apeldoorn – De Cantharel

Paardenhotel De Cantharel heeft twaalf luxe paardenstallen en diverse weides om samen met je paard te komen overnachten. Vanaf het hotel rijd je via een onverhard zandpad rechtstreeks de bossen in met prachtige ruiter- en men(knooppunt)routes. De omgeving is zo ingedeeld dat je er een of meerdere dagen tochten kunt maken. Wanneer je terugkeert van de paardenrit kun je naast de paardenstallen in de blokhut nagenieten met een drankje.

Ruiters rijden op hun paarden langs een hotel.

3. Hoeve WoudStee

Hoeve WoudStee ligt in het prachtige bosgebied van de Veluwe. Geniet van de rust in de omliggende bossen en de prachtige ruiterpaden om de hoek. Overnachten doe je naast de paardenstallen met uitzicht op de paarden en de weide. Natuurlijk kun je wanneer je wilt even een kijkje nemen in de stallen. Zo ben je altijd samen met je paard. En lekker gemakkelijk, Pieter en Willemijn verzorgen jouw paard!

4. Vakantieoord Caitwickerzand

Bij Het Caitwickerzand kan je uitstekend op vakantie met eigen paard. Het vakantieoord ligt aan de bossen en heide en de bekende Veluwe Trail (500 km) grenst direct aan het park. Blijf zelf slapen in een trekkershut, bungalow, kampeerplaats of groepsaccommodatie terwijl je paard in de weide overnacht. Het is mogelijk om met je paard op het park te verblijven in de maanden april tot en met oktober.

Shutterstock

5. Buitenleven op de Veluwe

Geniet van het buitenleven op de Veluwe bij… Buitenleven op de Veluwe. Blijf slapen op een prachtlocatie in het stiltegebied rond Vierhouten. Je paard kan mee! Er is een ruime stal met een aantal boxen. Buitenrijden kan in de 20×40 buitenbak of op de kilometers lange ruiterroutes die langs de boerderij lopen. Het buitenrijden in deze omgeving moet je als ruiter een keer gedaan hebben.

6. Het Roode Koper

De ruiterpaden rondom het landgoed van Het Roode Koper zijn een oase voor paardenliefhebbers. Ontdek het Leuvenumse bos of volg een van de vele ruiterroutes door het Veluwse landschap. Bij terugkomst kan je je paard rustig laten uitlopen in de paddock of weide van Het Roode Koper. ’s Ochtends wordt je paard verzorgd, zodat je zelf lekker kan uitslapen in een van de luxe verblijven.

Meer overnachtingslocaties

Ruiters op een paard op de Veluwe.
Ermelose Heide © Jurjen Drenth

Ruiterroutes op de Veluwe

Paardrijden

Ook interessant