chef en sous-chef in de keuken aan het werk
© Restaurant De Kromme Dissel

Sterrenrestaurants op de Veluwe

Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. De Veluwe bewijst ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Bennekom tot Harderwijk en van Apeldoorn tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. Wist je dat Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum al langer dan 50 jaar achter elkaar met een Michelinster is bekroond? Dat is garantie voor een top avond uit!

‘t Nonnetje

Aan de historische Vischmarkt vind je ’t Nonnetje, welke ook in 2024 haar twee sterren heeft behouden. In dit sfeervolle en intieme restaurant geniet je van heerlijke seizoensproducten in originele gerechten. Laat eigenaar-gastheer Robert-Jan Nijland, SVH meesterkok Michel van der Kroft en brigade je meenemen op reis door hun creatieve wereld!

chef en sous-chef in de keuken aan het werk
© Restaurant De Kromme Dissel

De Kromme Dissel

Middenin de bossen van Heelsum ligt restaurant De Kromme Dissel. De Kromme Dissel wordt als enige restaurant in Nederland al meer dan 50 jaar op een rij met een Michelinster bekroond. Gevestigd in een authentieke Oudsaksische boerderij tovert het restaurant met pure ingrediënten uit de streek en verrassende smaken iedere keer weer een kunstwerk op je bord. Maak je beleving compleet en blijf lekker slapen na je diner!

Het Koetshuis

Middenin de bossen, maar toch goed bereikbaar is culinaire schat restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Al sinds 1998 schittert de familie Löhr hier met een MICHELIN-ster. Chef Tom Lamers combineert klassieke gerechten met moderne twist, zoals een linzencurry bij kalfszwezeriken. Het prachtige terras biedt een idyllische setting om van deze verfijnde smaaksensaties te genieten, terwijl sommelier Danny zorgt voor perfecte wijn-spijscombinaties. Waar wacht je nog op?

Basiliek

Yornie van Dijk, geboren en getogen in Harderwijk, heeft restaurant Basiliek van zijn voormalige chef Rik Jansma overgenomen en het naar zijn hand gezet. Het interieur is een mix van gepersonaliseerde tekeningen, ruwe muren en luxe materialen, waardoor het een warme en gezellige uitstraling heeft. De open keuken nodigt gasten uit om mee te kijken hoe Van Dijk zijn culinaire kunsten vertoont. Hij weet met beheerste finesse de nuances van de hedendaagse keuken te combineren, waarbij hij een voorliefde heeft voor Nordic Cuisine. Basiliek 2.0, het restaurant van Van Dijk, is een absolute must-do voor fijnproevers die op zoek zijn naar intensiteit en vernieuwende smaaksensaties.

Ook interessant