Twee kinderen rennen onder een boog door richting een houten speeltuin en een houten huisje
© Recreatiepark De Boshoek, Voorthuizen

Zomervakantie op de Veluwe

Het is volop zomer! Geniet van het lekkere weer en de vrije tijd en ga er samen met de kinderen op uit. Wij hebben de leukste tips voor een dagje uit in de zomervakantie voor je verzameld. Van actief en ondernemend tot avontuurlijk en verkoelend. Beleef het leukste dagje uit op de Veluwe!

Stapelgek op CODA

Ontdek de LEGO-wereld in CODA Museum met de reizende tentoonstelling Travelling Bricks in Apeldoorn. Bewonder meer dan 120 LEGO-modellen in 60 scènes, inclusief iconische voertuigen zoals de Titanic, een megazeppelin en ruimteschepen. Bouw ook je eigen creaties met 200.000 LEGO-stenen! De tentoonstelling loopt van 21 april tot 25 augustus 2024.

Kind speelt met lego.
Lego poppetje in een vervoersmiddel gemaakt van lego
Kinderen kijken naar een ruimtestation gemaakt van lego
Poppetje van lego bij een fiets

Ontdekkend spelen

Stap binnen in de magische wereld van De Spelerij – De Uitvinderij, waar unieke speeltoestellen en interactieve kunstwerken je fantasie prikkelen en een nieuwe wereld openen. Waag je aan avontuurlijke parcoursen die je creatief denken op de proef stellen, geniet bij mooi weer van spetterend waterplezier, en ontdek hoe je droog aan de overkant komt zonder nat te worden. In De Uitvinderij kunnen kinderen de handen uit de mouwen steken: zagen, lassen, piepschuim snijden, en werken met de verfspettermachine om de meest inventieve en kleurrijke creaties te maken onder deskundige begeleiding. Beleef een dag vol avontuur en creativiteit waar dromen tot leven komen!

De Spelerij – Uitvinderij

Mensen op een zomerse dag aan het surfen of liggend aan het strand van Strand Horst in Ermelo
Strand Horst, Ermelo © Jurjen Drenth

Zon, zee en.... strand!

De Veluwe is zo uitdagend dat je er gewoon niet stil kunt blijven zitten! Gelukkig zijn er tal van recreatiegebieden met mooie zandstranden waar je – meer of minder actief – lekker in beweging kunt zijn. Zo vind je verspreid over de Veluwe acht superverzorgde en gratis toegankelijke locaties van Leisurelands waar je op of aan het water heerlijk kunt recreëren.

De 8 mooiste stranden van de Veluwe

Kom naar bruisend Ermelo!

Deze zomer staat zeven dinsdagavonden lang het centrum van Ermelo weer op zijn kop. De zomeravondbraderie zal Ermelo namelijk omtoveren tot een bruisende gezelligheid, inclusief livemuziek. Maar dat is nog niet alles! In augustus vindt het Burg Bieren bierfeest plaats. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er gezellige dagen van te maken. Kijk hier voor meer informatie over wat er deze zomer in Ermelo te doen is!

Zomer in Heerde

Heerde biedt een zomerse oase met activiteiten zoals zwemmen en zonnebaden aan het Heerderstrand, gevolgd door avontuurlijke kanotochten op de schilderachtige IJssel bij Veessen. Voor wie van een uitdagend spel houdt, biedt Pitch & Putt Golf Heerde een prachtig terrein te midden van groene weelde. Perfect voor een ontspannen ronde golf in een rustige omgeving. Ontdek wat Heerde nog meer te bieden heeft en ga eropuit!

Twee meisjes bekijken poppen in een speelgoedmuseum
Terschuur, Oude Ambachten Speelgoedmuseum © Photography Jurjen Drenth

Slecht weer in de zomer? Hier moet je zijn!

Uitjes met kinderen voor als het regent

Op avontuur in en rond kasteel Cannenburch

Deze zomer is in en rondom kasteel Cannenburch voor jong en oud van alles te beleven. Zo kunnen kinderen met een gevulde knapzak over de schouder een speurtocht door het park om het kasteel maken. In augustus kan het zomaar zo zijn dat je de vroegere bewoners van het kasteel zomaar tegen het lijf loopt! En heb je altijd al willen weten wat er schuil gaat achter sommige deuren? Sluit je dan aan bij de verborgen trappentour. Combineer een bezoek aan het kasteel met een wandeling door het park en rust tussendoor uit op een bankje aan het water.

Een man maakt een foto van een vrouw terwijl ze op de glazen balkons van de Eusebiuskerk staan, met uitzicht op Arnhem
Glazen Balkons Eusebiuskerk, Arnhem © Jurjen Drenth

Spectaculair uitzicht over de stad

In de Eusebiuskerk in Arnhem maak je een reis door de tijd! Loop door de grafkelders en de kerkzaal en vind de oude middeleeuwse schatten. Het letterlijke hoogtepunt zijn de twee glazen balkons met een fantastisch uitzicht over de stad. Durf jij zo’n balkon te betreden en een spectaculaire selfie te maken?

Grote- of Eusebiuskerk

Routes op de Veluwe

Wil jij weten waar je terecht kunt voor de mooiste routes op de Veluwe? Hier vind je een groot aanbod Veluwse fietsroutes, wandelroutes, mountainbikeroutes en ruiter- en menroutes. Het mooie aan de routes op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend, lopend of te paard door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste gebied van Nederland om een tocht te maken! Je kunt gemakkelijk je eigen route samenstellen via de routeplanners, maar uiteraard kun je ook kiezen voor een van de vaste routes. Wist je dat je door gebruik te maken van het routenetwerk op steeds meer plekken bijdraagt aan natuurherstel? Je houdt de kwetsbare natuur op die manier rustig.

Blauwe lucht met witte wolken, levendige straat
Harderwijk, ©Jurjen Drenth

Terug in de tijd met Hanzestories

Duik in de geschiedenis van de Hanzesteden en ommelanden met Hanzestories. Via de handige web-app vind je vijf verschillende fiets- en wandelroutes met ieder een eigen verhaal. Kies jouw favoriete personage uit en ga mee in hun beleving. Ga je op pad met salesmanager Hanz, Hanzeheer Julius of kruip je toch liever in de huid van een boerenzoon met zijn te gekke avonturen? Er is voor ieder wat wils!

Ontdek het

Ook interessant