Twee meisjes bekijken poppen in een speelgoedmuseum
Terschuur, Oude Ambachten Speelgoedmuseum © Photography Jurjen Drenth

Uitjes met kinderen voor als het regent

Een studiedag, vakantie of gewoon het weekend. De Veluwe is de perfecte plek om een dagje weg te gaan met je kind. Maar wat als het regent? Zelfs wanneer het weer even niet mee zit, valt er genoeg te doen op de Veluwe. We zetten de leukste tips voor je op een rij voor een regenachtige dag!

Etende kinderen aan tafel bij Bakkerijmuseum
© Nederlands Bakkerijmuseum

Leven als een bakker bij Nederlands Bakkerijmuseum

Heb je altijd al willen weten hoe het leven van een bakker eruit ziet? Ontdek het bij het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Hier krijg je een beeld van het vroegere bakkersleven, vergeleken met hoe het er nu aan toe gaat. Kijk mee met een van de demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen. Neem na je bezoek aan het museum nog een kijkje in de winkel, waar je heerlijkheden uit de bakkerij en leuke souvenirs kunt kopen.

Op avontuur bij Zero55

Ben jij klaar voor de toekomst? Bij Zero55 in Apeldoorn kun je je vermaken met vele spannende activiteiten, die net even anders zijn dan normaal. Je kunt er racen met een e-kart, glowbowlen in het donker en lasertag spelen. Maak ook kennis met de wereld van virtual reality of doe mee aan de X-cube Experience.

Mensen bij zandsculptuur van leeuw
© Zandverhalen

Veluwse Zandverhalen

In Elburg worden eeuwenoude verhalen opnieuw tot leven gebracht bij Zandverhalen. In de vorm van prachtige zandsculpturen herleef je Bijbelse verhalen over Adam en Eva, via Mozes op de berg en de toren van Babel naar het Nieuwe Testament. Kom kijken naar adembenemende zandschulpturen gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld! Speciaal voor families met kinderen zijn er familietickets inclusief een leuke speurtocht­.

Stap in het verleden bij Museum het Pakhuis

Treed in de voetsporen van de oude romeinen. Achter de deuren van Museum het Pakhuis ga je duizenden jaren terug in de tijd. In dit doe- en beleefmuseum ontdek je de geschiedenis aan de hand van archeologische vondsten. Doe, voel, ruik, proef en pak het verleden vast in het Pakhuis. Een perfect uitje voor het hele gezin!

Andre van Duin neben dem Gemälde im Museum Marius van Dokkum in Harderwijk
© Marius van Dokkum museum

Verborgen parels op de Veluwe

Een bezoekje aan een museum is het perfecte uitje op een regenachtige dag. Op de Veluwe barst het van de leuke musea, voor jong en oud. Ontdek verhalen van vroeger of geniet van de kunst van nu. Voor kinderen is er ook genoeg te doen en te beleven.

Ontdek hier

Subtropisch genieten bij Bospad Putten

Zoek tijdens een druilerige dag de subtropische temperaturen op bij Bosbad Putten. Hier kun je het hele jaar door terecht voor waterplezier en genot. Met verschillende binnenbaden, buitenbaden, kleuter- en peuterbaden, glijbanen en een restaurant is het een perfect uitje voor het hele gezin, weer of geen weer.

Ook interessant