Mountainbikeroute Nationaal Park Veluwezoom

Mountainbiken door een landschap vol heuvels, bossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzand? Zoek dan niet verder: deze route op de Veluwezoom is een van de mooiste routes van Nederland!

Mountainbiken door een landschap vol heuvels, bossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzand? Zoek dan niet verder: deze route op de Veluwezoom is een van de mooiste routes van Nederland!

Pittige klimmetjes, scherpe bochten, goede singletrack in één van de mooiste nationale parken van Nederland: Nationaal Park Veluwezoom. Gaat jouw mountainbikehart hier sneller van kloppen? Dan moet je de Mountainbikeroute Nationaal Park Veluwezoom eens proberen!

De hoofdroute heeft een afstand van 49 kilometer, maar met de extra’s is er 58 kilometer af te leggen! De route onderscheidt zich in veel opzichten van andere routes in Nederland. Het is een pittige, natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het Nationaal Park Veluwezoom en gaat over paden en wegen van meerdere grondeigenaren. Het parcours loopt in het zuidelijke deel met de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen over de stuwwal met pittige ruwe klimmetjes en gaat in het centrale en noordelijk gelegen deel langs zandverstuivingen, heide, vennen en bossen waar stilte overheerst en natuurlijke processen het landschap bepalen.

Je kunt de hoofdroute herkennen aan het blauwe MTB-symbool. De hoofdroute is in één richting te fietsen. Er zijn drie startpunten met horeca van waaruit een route naar de hoofdroute is aangegeven en drie locaties waar de hoofdroute kan worden ingekort. Horecagelegenheden langs de route zijn aangegeven met blauwe horecabordjes en richtingspijlen.

Meer uitdaging? Probeer de extra’s! 

  1. Teerose Trail en Granny Trail – bij de Brandtoren 
  2. Shooting Mountain Trail – de brug over de Holleweg
  3. Fortune Cookie (een ronde lus met de Pumptrail) in het Vrouwendal, een rode lus die je tegenkomt als je de groene hoofdroute fietst, je komt 50 meter verderop weer terug op de groene hoofdroute.

Startlocaties 

  • De Heideroos, Eerbeek

Vanaf deze startlocaties volg je de aanrijroute om tot de hoofdroute te komen. 

Tip: Op deze website vind je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke mountainbike ervaring in Nationaal Park Veluwezoom; relevante informatie over de MTB-route, de rode extra kilometers de staat van de route, GPS-gegevens, kaarten en tips van omwonenden voor mooie alternatieven en de beste start en rust locaties.

In de buurt

We hebben de volgende routes gevonden in de buurt: