Gezin met drie kleine kinderen lopen in het bos in de herfst
Hoog Oorsprong, Oosterbeek © Jurjen Drenth

Herfstvakantie op de Veluwe 2024

De herfstvakantie op de Veluwe is een betoverende ervaring, waarbij de natuur transformeert in een kleurrijk schouwspel van gouden en rode bladeren. Of je nu houdt van lange wandelingen door de bossen, het spotten van wild, of het verkennen van pittoreske dorpjes en historische Hanzesteden, de Veluwe biedt volop mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. Wij zetten een aantal leuke activiteiten op de Veluwe voor je op een rijtje om van deze herfstvakantie een onvergetelijke tijd te maken!

Wanneer is de herfstvakantie?
Regio Noord & Midden: 26 oktober t/m 3 november
Regio zuid: 19 oktober t/m 27 oktober

Gezin met twee kinderen bekijkt een loslopende kroonmaki in Apenheul, Apeldoorn
© Apenheul, Apeldoorn

Kom nog even apen spotten in Apenheul!

De herfst is een mooie tijd om Apenheul in Apeldoorn te bezoeken. De apen zijn nog volop actief en door het rustiger najaarsseizoen kun je ze van dichtbij zien. Het park ligt ook midden in een prachtig bos, wat het een ideale dagtrip maakt. Wees er wel snel bij! Apenheul is namelijk maar tot en met 10 november te bezoeken.

Eten in knusse restaurants

Uiteten in de herfst op de Veluwe is pure gezelligheid. Geniet van wildgerechten zoals hertenbiefstuk en wildzwijn, vaak geserveerd met paddenstoelen en pompoen. In sfeervolle restaurants met knisperende haardvuren proef je de herfst, omringd door het kleurrijke Veluwse landschap.

Bezoek de parels van de Veluwe

Ben je tijdens je herfstvakantie op de Veluwe op zoek naar iets bijzonders? Naast de prachtige natuur zijn er ook tal van kleine, unieke musea die je niet mag missen. Van lokale kunst en geschiedenis tot verrassende collecties die je nergens anders tegenkomt. Perfect voor een regenachtige dag of een culturele pauze in de natuur!

Bekijk alle parels

Burlend hert in Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Nationaal Park De Hoge Veluwe © Jurjen Drenth

Ga wild voor de Veluwe!

Het is herfst en dat betekent dat het wildseizoen is begonnen! En waar kun je dit beter beleven dan op de Veluwe? Kom in de herfstvakantie naar De Hoge Veluwe voor de Wilde Weken. Deze weken staan volledig in het teken van wild en actief bezig zijn in de natuur. Geniet van wild eten uit eigen Park met bijpassende wijnen, ga op pad met een natuurgids en leer van alles over paddenstoelen of speur met de kinderen naar sporen, dieren en planten.

Bekijk meer

De leukste natuuruitjes

In de herfst is het heerlijk om de natuur in te trekken. Frisse lucht, het knisperende geluid van de gevallen bladeren en de mooiste herfstkleuren in het bos. Er is op de Veluwe dan ook genoeg te doen in de buitenlucht! Ga bijvoorbeeld wildspotten of beklim een van de vele uitkijktorens. Maak er vooral jouw eigen avontuur van!

Ga op avontuur!

De boom in!

In de herfst is de Veluwe op z’n mooist, en wat is er leuker dan die prachtige herfstkleuren van hoog tussen de bomen te bewonderen? Klimbossen op de Veluwe bieden precies dat! Terwijl je je een weg baant over touwbruggen en zip-lijnen, kijk je uit over de goudkleurige bladeren en voel je de frisse herfstlucht om je heen. Ideaal voor avonturiers van alle leeftijden die de herfst van heel dichtbij willen beleven!

Gave klimbossen op de Veluwe

Bezoek de historische Hanzesteden

De Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem aan de rand van de Veluwe ademen geschiedenis en charme. Met hun middeleeuwse straatjes, oude stadsmuren en sfeervolle pleinen voel je de rijke Hanzehistorie nog steeds. Wandel door deze historische stadjes en ontdek verborgen verhalen uit de glorietijd van de handel. Via de Hanzestories kom je alles te weten over de bloeiende handel en het leven van toen. Perfect voor een dagje cultuur snuiven tijdens je bezoek aan de Veluwe!

Leuke evenementen deze herfst

Ook interessant