Overzicht foto van camping met pippo wagen, caravan, huisjes en klimtoestellen
Koudhoorn ©Camping de Vriendschap

Kleine campings op de Veluwe

Behoefte aan een afwisselende vakantie? Tijd om je caravan of camper uit de stalling te halen of je tent van zolder te pakken en op zoek te gaan naar rust, ruimte en natuur! Ontwaken in de ochtendzon, in de schemering reeën zien rondscharrelen… klinkt heerlijk toch? Dan is een kleinere camping een goede keus én ben je op de Veluwe op het juiste adres. Ruime plekken met voldoende privacy, weg van de stad en de snelweg; wij zetten een aantal favoriete kleine campings op de Veluwe voor je op een rijtje. Je zult je gelijk thuis voelen!

Bed en stoelen met bont in een luxe glamping tent in de bossen bij Elspeet
Elspeet © Beau Glamping Mennorode

Beau Glamping & Mennorode

Zie je het al voor je? Wakker worden met gezang van vogels, je ritst je glampingtent open en voelt de zachte zonnestralen op je gezicht… Heerlijk wakker worden op je eigen terrasje met een vers gezette Nespresso en een goedgevulde picknickmand met een overheerlijk ontbijt. Samen genieten van het uitzicht, de rust en van elkaar kan als geen ander bij Beau Glamping & Mennorode. De camping beschikt over vijf glampingtenten en in 2022 komen er nog twee unieke glampingtenten bij.

Boerderijcamping de Berkebomen

Het is heerlijk vertoeven op boerderijcamping De Berkebomen in de rustige landelijke omgeving in Ermelo. De Berkebomen is een typisch Veluwse boerderij, gebouwd in 1611. Van oudsher een gemengd bedrijf, met nu akkerbouw, schapen en eenden. Ben je een echte fietsliefhebber? Er zijn in de omgeving onwijs veel mogelijkheden door de bossen, langs het water en over de heide. Binnen 15 minuten sta je in de gezellige, oude vissersstad Harderwijk.

Camping de Vriendschap

Temidden van de eeuwenoude Speulder- en Sprielderbossen vind je Camping De Vriendschap, gelegen in het buurtschap Koudhoorn. Op het knusse terrein zijn enkele ruime kampeerplekken beschikbaar voor tweepersoons volwassen gezelschappen die kamperen met een (dak)tent, camperbusje of klein (retro)caravannetje. Vanaf de camping loop je zo het bos in. Het gezellige plaatsje Garderen bevindt zich op 3 kilometer afstand en op 5 kilometer afstand ligt het centrum van Putten.

Overzicht foto van camping met pippo wagen, caravan, huisjes en klimtoestellen

Koudhoorn ©Camping de Vriendschap

De Tesseplekke

Groots genieten kan op de kleinschalige camping De Tesseplekke. Hier vind je voldoende rust, ruimte en natuur om je batterij op te laden. Ook aan de kinderen is gedacht met speeltoestellen, skelters en een natuurspeelterrein achter de camping.

Krijg jij geen genoeg van het buitenleven? In de regio rondom Brummen vind je veel meer van dit soort kleinschalige SVR campings waar tot rust komen voorop staat. Dat is pas puur genieten!

Welkomsbordje voor de camping De Kleine Stoet met caravans in de achtergrond
Voorthuizen ©De Kleine Stroet

De Kleine Stroet

Wees welkom op de Kleine Stroet in Voorsthuizen. Sinds 1937 ‘boert’ de familie van Eddy en Linda van de Bor hier. Voor rust, groen, ruimte, mooie natuur en gastvrijheid ben je hier aan het juiste adres!

‘T Lentinck

Midden in het coulisselandschap van de Veluwezoom vind je landschapscamping ’t Lentinck. Geniet van het weidse uitzocht, wandel langs de landerijen of verken het nabijgelegen Zutphen.

De IJsselhoeve

Ervaar het platteland als geen ander bij Boerderij De IJsselhoeve in Hattem. Breng je eigen tent, camper of caravan en geniet van een paar daagjes ertussenuit. Wandel en fiets in de omgeving of ga voor een frisse duik bij het Heerderstrand.

Een afbeelding van een kampeerplek op een camping met een tent, een kampvuur en mensen die genieten van de natuur

Hattem © Ijsselhoeve Camping

Old Putten

Op het landgoed Old Putten, als sinds 1878 in het bezit van familie Rambonnet, ligt een kampeerterrein waar je je direct thuis zult voelen. Een vredig lustoord voor de ware kampeerder door de fraaie ligging, de historische buitenplaats, de rust en ruimte, de vriendelijke sfeer en uitgebreide speelmogelijkheden voor kinderen. Je kunt er zelfs grofwild spotten met de boswachter. Na een korte wandeling wordt de wildobservatiepost in het rustgebied bezocht. Je blijft in de wildobservatiepost tot zonsondergang, in de hoop wild aan te treffen… Dat klinkt als een heerlijk avontuurlijke vakantie in eigen land!

Een kampeer pod met een dek en een tafel
© Kampeerhoeve Bussloo

Kampeerhoeve Bussloo

Je bent meer dan welkom bij Kampeerhoeve Bussloo: een luxe sfeervolle kampeerhoeve met 39 staanplaatsen voor caravans of tenten en tien camperplaatsen op twee verschillende locaties. Recreatieplas en natuurgebied Bussloo ligt op loopafstand en ook wellnessresort Thermen Bussloo is vlakbij. Liever aan de wandel of met de fiets op pad? Verken de IJsselvallei en Veluwe te voet of fiets naar de Hanzesteden Deventer en Zutphen.

Camping Beek en Hei

Camping Beek en Hei vind je in het hart van de Veluwe: Otterlo. Het haastige leven maakt plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Zin om te wandelen of fietsen? Trek eropuit in natuurreservaat Planken Wambuis en  Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Geniet er van grillige zandverstuivingen, glooiende heidevelden en uitgestrekte bossen met edelherten, reeën, wilde zwijnen en een veelheid aan vogels. Oftewel: kamperen zoals kamperen bedoeld is, bezoek en ervaar!

Ook interessant