Bed in hotelkamer, Koffie
© Boutique hotel beekhuizen

Romantisch overnachten op de Veluwe

Wil je even lekker samen weg en ben je op zoek naar een hotel of vakantiehuisje om romantisch te overnachten? Dan ben je op de Veluwe aan het juiste adres! De prachtige natuur, knusse Hanzesteden, bijzondere musea en attracties en hoogstaande restaurants zijn al een plus om je weekend mee te vullen. Boek een dagje sauna, laat je culinair in de watten leggen, geniet van een goed glas wijn en fijne gesprekken. Daarnaast vind je op de Veluwe verschillende accommodaties die net dat beetje extra bieden. Neem wat langer de tijd om de Veluwe te ontdekken en ontdek hoe leuk een korte break in eigen land is.

Een interieur in een hotellobby met een zithoek, plant en openhaard
© Boutique Hotel Beekhuizen, Velp

Boutique Hotel Beekhuizen

Bij Boutique Hotel Beekhuizen wandel je vanuit je luxe suite zo het prachtige landschap in van Nationaal Park Veluwezoom! Bij terugkomst plof je neer bij de openhaard voor een goed glas wijn uit de Honesty Bar. Als kers op de staart is de sfeervolle en romantische getaway ook nog sfeervol verlicht.

Een wit kasteel met vooraan een standbeeld een vijver.
Kasteel Engelenburg, Brummen © Hetty van Oijen

Luxe Hotels

Hotel de Sterrenberg
Heerlijk met z’n tweeën baden in luxe? Dan voelt het 4-sterren Hotel de Sterrenberg geheid als een warm bad. Na een dagje wandelen in het Otterlose bos warm je hier lekker op in de wellness met stoombad, Finse sauna, tepidarium en warm dompelbad. Proef de natuur, beleef de Veluwe en voel je thuis in de ontspannen sfeer van dit wellness hotel.

Kasteel Engelenburg
Verras jouw partner met een romantisch verblijf op Kasteel Engelenburg. Vier de liefde en laat je culinair verwennen met de mooiste gerechten en bijzondere wijnen. Weldadige gastvrijheid en persoonlijke aandacht geven jou het gevoel van pure luxe. Bij Kasteel Engelenburg maak je een mooie herinnering!

de honeymoon suite met bubbelbad op een terras met uitzicht op een bebost gebied.
Lunteren © Hotel de Werelt

Hotel de Werelt

Wakker worden op een prachtige locatie in het bos en met een verrekijker in de hand wilde dieren spotten? Dat kan bij Hotel De Werelt in Lunteren. Het hotel is de ideale plek om je wandeling of mountainbikeroute over de Veluwe te starten! Actief in de buitenlucht, ontspannen in het hotel. Strijk na je wandeling, fietstocht of e-scooterroute neer in de brasserie of bistro, waar ze seizoensgebonden gerechten, volledig gemaakt met producten van de lokale boer, serveren.

Wit vakantiehuisje in de natuur met paarse bloemen voor de deur
© Vakantieoord Het Lorkenbos, Otterlo

Huisjes in de natuur

Park Berkenrhode
Zorgeloos genieten kan als geen ander bij Park Berkenrhode. Op het park staan duurzaam gebouwde vakantiewoningen, waarvan een paar over luxe privé wellness faciliteiten beschikken. Geniet van je eigen sauna, hottub en/of jacuzzi en kom helemaal tot rust. Tijdens de feestdagen tovert Park Berkenrhode om in Berkenrhode Wonderland met sfeervolle versiering, verlichting en heerlijk eten. Park Berkenrhode is dé plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers, maar ook actievelingen halen hier hun hart op dankzij de talloze wandel-, fiets- en mountainbikeroutes.

De Rimboe & Woeste Hoogte
Vakantiepark De Rimboe & Woeste Hoogte is een eigentijds luxe vakantiepark, heerlijk gelegen in de bossen van Hoenderloo, op nog geen 3 kilometer afstand van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Overdag kan je de omgeving naar hartelust verkennen en s’avonds ontspannen voor de sfeerhaard in je vakantiewoning. Beleef de sfeer in Restaurant De Smaak onder het genot van een lekker drankje of hapje. Ook voor de jongste gasten valt er genoeg te beleven en is er in de kerstvakantie een professioneel animatieteam aanwezig.

Het Lorkenbos
Ga samen heerlijk wandelen of actief op de mountainbike het bos in. Achteraf heerlijk opwarmen met een kop warme chocolademelk in je eigen hutje op de heide of bij een van de fijne restaurants in Otterlo. De vakantiebungalows van Het Lorkenbos zijn smaakvol ingericht, knus en modern en staan op unieke plekken aan de rand van heide en bos met ieder een prachtig uitzicht. Hier hebben gezinnen met honden en actieve kids alle ruimte om vakantie te vieren.

Buitenplaats Beekhuizen
Wil je even weg van alle verplichtingen in het dagelijks leven? Bij het ‘glamping-only’ vakantiepark Buitenplaats Beekhuizen kun je overnachten in één van de lodgetenten, pods of nieuwe forest cabins. Geniet van alle rust, natuur en vrijheid die Het Nationale Park De Hoge Veluwe te bieden heeft. Vanaf het vakantiepark kan je er direct op uit via aansluitende wandel- en fietsroutes. Ook voor kinderen is Buitenplaats Beekhuizen een fantastische plek om te overnachten waar ze met meer dan genoeg activiteiten de hele dag buiten kunnen spelen en de natuur kunnen ontdekken.

Twee mensen in de wijngaard van De Wijnhoeve in Otterlo aan het werk
De Veluwse Wijnhoeve, Otterlo © Jurjen Drenth

Ultiem onthaasten op de Veluwe

Op de Veluwe kom je helemaal tot rust. De kilometers aan paden op de Veluwe zijn natuurlijk de uitgelezen plek om je hoofd leeg te maken. Ook is de Veluwe rijk aan historie en cultuur. Beleef het bij de vele attracties, musea en theaters. Voor de foodie is de Veluwe een waar paradijs. De Veluwe staat bekend om wild van eigen bodem en een groot aanbod van seizoensgebonden en ambachtelijke producten. Van gezellige bistro’s tot hoogstaande sterrenrestaurants, er wordt heerlijk voor je gekookt. Bekijk hier alle spa’s voor een ontspannen bezoek aan de Veluwe.

Ook interessant