Gelderse Molendag

2 november, 10:00 – 16:00

Korenmolen 't Hert, Putten

Op zaterdag 2 november is het Gelderse molendag. Daarom zet molen ’t Hert zijn deuren open om bezoek te ontvangen.  De molenaars en vrijwilligers ontvangen u, jong en oud, met open armen op deze feestelijke dag. Bezoekers krijgen een rondleiding met enthousiaste uitleg over de molen en de historie. Wat heeft er nu eigenlijk voor […]

Op zaterdag 2 november is het Gelderse molendag. Daarom zet molen ’t Hert zijn deuren open om bezoek te ontvangen. 

De molenaars en vrijwilligers ontvangen u, jong en oud, met open armen op deze feestelijke dag. Bezoekers krijgen een rondleiding met enthousiaste uitleg over de molen en de historie. Wat heeft er nu eigenlijk voor gezorgd dat de molen is uitgegroeid tot ons nationale symbool? En waar werden de molens allemaal voor gebruikt?

Natuurlijk voor het vermalen van graan voor ons brood, maar de molens pompten ook het land droog, zaagden het hout voor de scheepsbouw, sloegen olie uit zaden en nog veel meer. Hier kan de molenaar alles over vertellen.

Op deze molendag valt voor jong en oud van alles te beleven en te zien. Bij een harde wind kunnen de wieken draaien met een snelheid van meer dan 100 km per uur. En het draaien van de houten raderen die puur op kracht van de wind of het water worden aangedreven is al een belevenis op zich. Het is daarnaast mooi om te zien dat een molen geen batterijen of stekker heeft en al eeuwenlang op dezelfde duurzame manier functioneert.

Hoe ingenieus dat in elkaar steekt legt de molenaar u graag uit.

Alle data

  • za 2 nov.
    • 10:00 – 16:00

Openingstijden

  • za 2 november
    • 10:00 – 16:00

Adres en contact

Korenmolen 't Hert

Halvinkhuizerweg 1
3882 BE Putten

za 2 november

10:00 – 16:00

In de buurt

We hebben de volgende locaties gevonden in de buurt van Gelderse Molendag:

Gerelateerde artikelen