Het Solse Gat

Sprielderweg 205, Drie

In het Speulderbos, ook wel “het bos van de dansende bomen” genoemd ligt in een grote kuil tussen de heuvels “Het Solse Gat”. De legende gaat dat daar eens een machtig klooster stond. De monniken gedroegen zich niet naar behoren. Eeuwen geleden op een stormachtige kerstnacht hoorden de dorpelingen een harde donderslag en het klooster was geheel […]

In het Speulderbos, ook wel “het bos van de dansende bomen” genoemd ligt in een grote kuil tussen de heuvels “Het Solse Gat”. De legende gaat dat daar eens een machtig klooster stond. De monniken gedroegen zich niet naar behoren. Eeuwen geleden op een stormachtige kerstnacht hoorden de dorpelingen een harde donderslag en het klooster was geheel verdwenen. Op die plek ontstond een ijzingwekkende diepe kuil. Rond middernacht komt er het geluid van klokken uit de diepe kuil. Een blauwe gloed stijgt op en dan verschijnen de geesten van de monniken.

Overdag, wanneer de zon door de bomen schijnt en het net lijkt of de bomen dansen is er niks aan de hand. 

Het Speulderbos en Het Solse Gat vindt je bij fietsknooppunt 97 56 tussen Putten, Garderen en Drie. Tip. De Speulderbos en Heideroute 36,5 km gaat langs het Solse Gat. Verkrijgbaar ( € 1.95 ) bij VVV Putten.

Adres en contact

Sprielderweg 205
3852 MK Drie

In de buurt

We hebben de volgende locaties gevonden in de buurt van Het Solse Gat: